sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Maaginen boksi

Nyrpiö

Minähän olen kertaalleen jäänyt agraarisijainnista johtuen lähetyskatveeseen, joten en varsinaisesti hakenut syyllistä Digitaa kauempaa (tai, kuten kohta huomaamme: lähempää), kun Canal+:n kanavat rupesivat pikselöitymään ja lopulta katosivat kokonaan.

No, koska kanavan ohjelmisto perustuu loputtomaan toistoon, en varsin edes kaivannut kanavia. Itse asiassa boksilla on edelleen kymmeniä leffoja, joita en vain viitsi katsoa. Mutta kun lopulta havahduin maksavani tyhjästä, soitin Digitalle.

Juu, ei heillä mitään muutoksia ollut tapahtunut (en uskonut) – mutta suositeltiin antennin kääntämistä. Tuon olisinkin voinut tehdä, mutta harava on semmoisessa kohtaa taloa, että sinne pääseminen vaatisi parikerroksisen rakennustelineen rakentamista, tai sitten jokseenkin vaarallista keikkumista katonharjalta.

Joten soitin PlussaTVlle, jolta olin paketin alkuaan tilannut. Että mitäs tehdään, lopetanko tilauksen vai hä.

Kävi ilmi, että jos kanavaa ei tule katsottua aktiivisesti, se voi jotenkin väsähtää, ja sitten katoaa. Huomionkipeä primadonna.

Ja miten tilanne korjataan? Otetaan kortti ulos ja töpseli irti. Tökätään kortti takaisin ja virrat päälle, ja pistetään kolmoskanava pariksi tunniksi päälle. Melko maagisia rituaaleja.

Kai maar joku herätyssignaali sitten tulee sieltä kolmoskanavan paketista, mutta tuota ei tullut kyllä issesseen funtsittua. Buuttaaminen on tietysti nykytapa korjata kaikki viat, mutta että pitää jotain tiettyä kanavaa päällä, jotta saa näkyviin jonkun toisen kanavan… Abrakadabra!

Ei tuo kanaalipuoli edelleenkään ihan pikselivapaalta vyöhykkeeltä näytä, mutta jätän tästedes boksin päälle aina leffakanavien puolelle, jos vaikka tilanne korjaantuisi.

Jatkamme maagista toimintaa siihen saakka, että saa ihminen aikaiseksi käännellä sitä antennia tai hankittua mastovahvistimen – joista toimista kumpikaan ei takaa mitään. Ei taannut edellisessäkään kämpässä, joka vain yksinkertaisesti putosi näkyvyyskartan signaalittomaan katveeseen.

---

Ei ehtinyt eilen vielä aloittaa sitä kuntoilublogia. Syytän telkkaria, ja olympialaisia – enkä siis ehdi tehdä mitään vielä viikkoihin, vai? Paitsi omat treenit, jotka aloitankin kohta – mutta niidenkin kanssa tulee kiire kun aloittavat päivän sulkapallolla, jota on tietysti pakko katsoa, opetusohjelmana.

Ei kommentteja: