torstai 14. kesäkuuta 2012

Kännykällä parkkiin

Tumptump

Elämän helpottaminen on hieno asia. Siksipä on olennaista helpottaa sitä vaikeuttamatta sitä.

Havahduin vihdoin siihen, että parkkirahaa ei ikinä ole mukana, koskapa ei ole mitään syytä enää käydä automaatilla hakemassa seteleitä, joita rikkoa, joista pyytää takaisin parkkimittareihin sopivia kolikoita – ja nakella viisi- ynnä kymmensenttisillä vesi-/ilma-/tulilintuja.

Minkä himputin takia liikenteessä pidetään hiluja joilla ei tee mitään? Ei niitä mihinkään possuunkaan voi laittaa kun pankintäti vain viittoo johonkin koneelle joka vetää välistä hirmu provikat… vai onko niitä koneita edes enää? Kuvittelenko vain?

…Niettä vaihtoehtoisesti kuljettaa mukana ja räknätä kassalla että tässäpä, myyjähenkilö, Teille läjä hyödyttömiä kolikoita – lasketko sinä* nopeammaksesi vai laskenko minä kun on tuo matematiikka aina ollut vähän lapsipuolen asemassa meitin huushollissa? Eipäpä kylläkäänpä.

Joten hankkiuduin ottamaan selvää notta mitäpä vaihtoehtoja täällä vanhan pääkaupungin seudulla mahtaisi olla, että enköspäs olekin jossain nähnyt jotain tarroja jostain kännykkämaksamisesta, että mitäs mitäs.

Valittavana on kaksi: Parkkinappi ja EasyPark. Spoilerina kerrottakoon, että päädyin Parkkinappiin kahdesta syystä: ensinnäkin kesän liittymistarjous on kolmanneksen kilpailijasta, ja toisekseen käyttö näyttää yksinkertaisemmalta.

EasyParkilla nimittäin on kolme eri hinnoitteluvaihtoehtoa, joista ei kuitenkaan valaista mikä määrä parkkeerailua kattaisi kätevimmin minkäkin. Minunko se muka pitäisi laskea? Ei kuulkaa käy päinsä; meikä laskee enintään pulkalla.

Myöskin itse parkkiinpanotapahtuma on moniaskeleisempi kuin kilpailijalla: ensinnäkin täytyy itse jäljittää parkkialueen koodi (sieltä parkkimittarilta jostain), ja sitten pitää vielä edelleenkin arvailla että kauankohan tässä mahtaa mennä

– kun taas Parkkinappi honaa gepsillä missä ollaan, ja parkkeeraus aloitetaan napinpainalluksella, ja lopetetaan sitten kun lopetetaan.

Kai. Ei ole vielä käyttökokemusta tietenkään kun justiinsa vasta rekisteröin itseni systeemiin. Ja yhtäältä harkitsen kuitenkin tuon toisenkin palvelun käyttöä sikäli, että se kattaa useampia kaupunkeja, mm. tuon lapsuusseudun jossa aina joskus tulee käytyä. Yhtäältä erot tulevat varmaankin tasoittumaan, mutta mennään nyt tällä helppousaspektilla eteenpäin; en minä jaksa prosessoida ihan tuelta.

Aijai, kyllä tulee sitten viikon päästä, kun on postissa saapunut tuulilasiin liimattava tarra (jotta lappuhenkilöt havaitsevat että ahaa, enpäs pentele pääsekään laputtamaan tätä), maheeta pistää ruutuun ja sitten leveänä näppäillä kännyä että huomaattekos kun meikä on eristyksellinen, ja pistän tähän tunnin paikalle parkkiin ehkä aika moneksikin tunniksi...

...Mikä on ehkä eettisesti katsoen väärin, mutta ei sen enempää kuin se, että käy juoksemassa mittarilla tunnin välein, mikä sekin on väärin koska siinä saa olla vain tunnin! Ruojat.

 

Jos nyt hakemalla hakee jotain negatiiveja, niin tietty se, että homma hoituu lähinnä vain älypuhelimella – perinteinen nokian halko ei futaa.

Toisekseen se, että tietenkään tämä ei kata parkkikiekkopaikkoja koska niissä on eri logiikka, ja kolmannekseen… tätä en nyt tiedä, mutta voi olla, että palveluun pitää joka kerta näpytellä itsensä sisään. Vaiko eikö? Mä niin toivon että ei tarvii, kauheeta on jos joutuu sillä tavalla hengästyttämään itseään aina.

---

*Aika nopeasti tehtiin sinunkaupat siinä, ja vähän yksipuolisesti ehkä. En korjaa; tuollaista se on kun ei enää puhutteluetiketti ole viiteenkymmeneen vuoteen ollut millään holtilla.

Ei kommentteja: