tiistai 29. toukokuuta 2012

Oman elämän mystifiointi*

0508061028

...voi olla pöljää, mutta jännäähän se kyllä on.
Turha kiistää, melko lailla kaikki tekevät sitä:
arjen kokemuksiin ympätään vähän ekstraa ja synkronismia
– nähdään yhteyksiä siellä missä niitä kaiken järjen mukaan ei pitäisi olla:
miten ninq just nyt
just mulle
kävi just näin?

Olen luonnollisestikin ruvennut systemaattisesti mystifioimaan omaa elämääni ihan äskettäin. Ostin nimittäin pari softapätkää taas AppStoresta:

Ensinnäkin aikajananteko-ohjelman; jostain syystä nimittäin haluan juuri nyt selvittää milloin on tapahtunut ja mitä, sillä lailla visuaalisesti eritellä elämäni aikakausia.

Ei tuo tietenkään yksinään vielä mitään mystifioinnin ämpäriä täytä, mutta hommasin myöskin näytöllä olevien pisteiden suhteita selventävän ohjelman, joka näyttää siis periaatteessa tältä:

Pixelsticki

Tuon saa siis vedeltyä minkä tahansa ruudulla näkyvän dokumentin päälle, ja niinpä tuossa aikajana-ohjelmassa panin merkille sellaisenkin mielenkiintoisen judanssin, että ajallisesti katsoen ensimmäisen ja viimeisen muuttoni puolivälissä olen saanut ensimmäisen liikennesakkoni. 

Siis: ajallisesti katsoen
täsmälleen ensimmäisen ja viimeisen muuton puolivälissä
ilman valoja ja turvavyötä
jää pysäytysvalo huomaamatta.

Tätä symboliikan määrää!

Erään huomattavasti raflaavammankin yksityiskohdan huomasin, mutta sen jätän kertomatta täällä, sori. Siirryn sen sijaan kertomaan mitä PixelStick kertoo asuinpaikoistani kartalla.

…Itse asiassa siitäkin jätän huikeimmat hommelit kertomatta, mutta sellaisen voin tässä paljastaa, että kun vedin tuon linjan synnyinkodistani seuraavaan kämppään, niistä syntyvät ympyrät kulkevat sekä tämänhetkisen, että edellisen asuntoni kautta.

Kämppiä on ollut reilusti toistakymmentä,
mutta juuri
kaksi ensimmäistä
osoittavat
nimenomaan
kahteen viimeiseen.

Eikö jännää, hä?

Ai että joutavaa höpinää ja uskomatonta ajantuhlausta? No, ole sitten tommonen… mutta älä tule mulle kitisemään että "Miten just mulle käy aina näin?" kun elämän synkronismi hyökkää nurkan takaa.

---

[haamu 290511klo1405]: *Jos asiaan haluaa ottaa kliinisemmän kannan, ilmiö kulkee nimellä apofenia...

Ei kommentteja: