perjantai 4. toukokuuta 2012

Miljoonapilkkiä lätkäjäillä

Nosy

Niin on isänmaallisiksi menty että lätkän ämmämmissäkin näytetään vain Suomen matsit. Varmaan seuraavissa peleissä sitten näytetään enää Suomen tekemät maalit, ja muuten pidetään täysi radiohiljaisuus – paitsi niille jotka haluavat erikseen maksaa maltaita [mitä tuokin nyt sitten on tarkoittavinaan... "Mallastuotteet, tuo entisaikain vipurahasto"?].

Tässä on se huono puoli, että lätkän ämmämmissä olen mieluummin aina katsonut nimenomaan niitä matseja, joissa Suomi ei pelaa, koskapa Suomella on tapana pelata alle oman tasonsa jatkuvasti. Onhan se tietysti kiva että jokaisesta suupalamatsistakin onnistutaan leipomaan jännäri, mutta kun välissä sitä ihan vaan rentoutuisi mailabalettia ("Ach! Quel rond-de-jambe!") katsellen.

Yhtään ei ole ahneutta havaittavissa siinä, että loput matsit siirretään maksukanaville, joiden pakkomyynti hyödyttää varmaankin junnulätkää aivan penteleesti. Tai siinä että halvimmatkin katsojapaikat paikan päällä on, mitä, nelinkertaisetko hinnaltaan verrattuna edellisiin matseihin, tai joka tapauksessa moninkertaiset verrattuna naapurimaassa ihan samoista kisoista veloittamiin paikkalippuihin.

Mutta lätkän ämmämmäthän on vain kerran vuodessa, joten… Hmm, pitäisköhän tuo ruoho jo leikata? Kevätsiivous taklata? Öljynvaihto karvata?

---

[haamu 050512klo1124] Ja mikä erinomaisen hienoa: mainoksia tulee niin përkëlëësti. Ai säätänä. Kyllä on vïtün kommeeta (ja urheiluhenkeä nostattavaa) että erän aikana ehtii tulla kaksi (2) mainoskatkoa! Kaksi! Erän aikana! Ja studiossakin tärvätään vain noin puolet erätauosta pelistä puhumiseen kun se toinen puoli käytetään (Jee!) mainoksiin! Jes! Mainokset! Just niitä vartenhan urheilukisoja järkätään! Tätä eivät ylellä ymmärtäneet, nyt kun jälkikäteen fiksumpana miettii.

Ei, ahneudesta ei voida puhua mitään näiden kisojen kohdalla.

Ei kommentteja: