tiistai 1. toukokuuta 2012

Astiahumidori

Lookinat

Ach, vappu! Mikäpä olisikaan parempi aika googlailla astianpesukoneen korjausvinkkejä? Kun laskuhumalaiset miettivät miksi ihmeessä juuri nyt taksijonot tuntuvat niin loputtomilta, meikä se vain vakoilee notta mistä voisi johtua se, että kone ei enää lämmitä vettä, ja siis jättää astiat kylmännihkeiksi & kaikkea-muuta-kuin-puhtaiksi.

No. Kävi ilmeiseksi, että ohjainkortin tinat on höltyneet. Pitäisi siis jäljittää kyseinen kortti jostain värkin uumenista ja ottaa kolvi käteen – jos siis haluaisi säästää pari sataa, mitä monikaan ei varmasti halua, varsinkaan vappuyönä.

Vaikka olenkin joskus purkanut pyykinpesukoneen osiinsa, ja vieläpä kasannut sen niin että suostui toimimaan (melko varmasti joitain ihan turhia osia kyllä jäi bonuksena käteen), en oikein innokkaana ole tähän kolvailuoperaatioon lähdössä.

En nimittäin muista ainuttakaan kolvinkäyttökertaa, sellaista jossa en olisi lopulta kylvettänyt piirilevyä – tai mikä nyt onkin kohteena ollut – tinalla. Jostain syystä hienomotoriikka katoaa täysin siinä kohtaa kun tihrustaa juotoskohtaa ja hipaisee sitä lankaa siinä.

Ei tämmöiset hommat sovellu meikäläiselle! …Vähänkö noloa olla hitsarin poika joka ei osaa edes kolvata. Mutta vielä nolompaa on kutsua lopulta huoltomies paikalle toteamaan että "hektinen, täältähän puuttuu puolet osista nyt, ja kortti on juuttunut paikalleen... tai kai tämä kasa tinaa on kortti, vai?".

Hmm, noinkohan saan tämän vuoden puolella asian reilaan? Vastahan olen muutaman viikon kuluttanut siihen että olen ylipäätään miettinyt josko vika voisi olla korjattavissa.

2 kommenttia:

Josefiina kirjoitti...

Tuohan on ihan Aku Ankka -klassikko että purkaa pesukoneen ja kokoaa sen jälleen ja osia jää yli - meille kävi niin miehen jääräpäisyyden vuoksi monta vuotta sitten. Onneksi kone ei sitten enää toiminutkaan ja oli pakko ostaa uusi vanhaa paljon hienompi kone tilalle (joka onkin toiminut jo 17 vuotta moitteettomasti).

kasbach kirjoitti...

Mulla tuppaa kaikista koottavista puretuista jäämään aina jotain yli, mutta jostain syystä ne silti toimii ihan hyvin siit'edeskin. Taloudellisuuttako tämä ehkä?