lauantai 31. maaliskuuta 2012

Shoppaholismin postmoraali

Screeneye

Näitä heräteostoksia… Tai oikeastaan ostomaniaa. Jossain välissä vain yhtäkkiä päätin, että uusi telkkari pitäisi hommata. Iso. Ei niin että vanhassa varsinaisesti mitään vikaa olisi.

Oikeastaan kyllä päätin, että en osta telkkaria, mutta tässähän on kyse ihan samasta asiasta kuin siinä kliseisessä "Älä ajattele vaaleanpunaista elefanttia" -ärsykkeessä.

Vaikka en ikinä ole uutta töllöä hommannut (vaan aina käytetyn polkuhintaan), tein niin nyt – pari viikkoa impulssia vastaan (muka) tapeltuani. Tuttuun tapaan olin syynäillyt ominaisuuksia ja vertaillut hintoja – vain tehdäkseni ratkaisun fiilispohjalta.

Siinäpä se nyt sitten on osoittamassa miten huonolta digisignaali näyttää hd-töllössä. Olenkin aina katsonut, että kuva näyttää kyllä melko höttöiseltä – vaan kun pitää ostaa niin pitää ostaa.

Kaiken lisäksi kuva tulee ääntä jäljessä. Sain jonkin verran viivettä aikaiseksi ääneen piuhoittamalla surroundvahvistimeen, mutta vielä tarvitsisi kiertää jonkun värkin kautta että saisi sen toisenkin millisekunnin kurottua umpeen.

Tekniikka on niiiin hienoa. Montakohan vuotta maltan olla ostamatta 3D-töllöä, vaikka tätä hd-signaaliakaan ei vielä ole kunnolla valjastettu käyttöön? …Blu-ray-soittimen hankintaakin olen jo pitkään pystynyt välttelemään (kun ei sitä hd-töllöä ole ollut… huoh).

Ja lisäksi Digita vielä sai samana päivänä pimennettyä mainoskanavat. Ajastus sikäli oivallinen, että joutuu miettimään josko olisi itse tekniikan vaihtuessa onnistunut kämmentämään jotain. Vaan luotettava on siihen, että (jälkikäteen jahtaamani) ennakkotiedot parin sekunnin (hah! aika on ilmeisesti pysähtynyt...) pikkukatkoista päiväsaikaan mättävät, kuten tapana on – eivätkä varapäivien vara-ajatkaan päde.

---

Ah, viimeisen kappaleen ounastelu piti paikkansa. Jo puolilta öin näyttää signaali palanneen. Maheeta. Onneksi ei ole viime aikoina nukuttanut, niin voi katsoa niitä Digitan ansiosta tallentumattomia ohjelmia, joita ei ole. Erinomaisen meditatiivista.

Ei kommentteja: