lauantai 17. maaliskuuta 2012

DIY-karaoke suunnitteluvaiheessa

Oivaltaja

Juu, ei tämä nyt heti lopu tästä aiheesta jauhaminen. Kun nimittäin Spotifyssa huomasin semmoisen uudistuksen, että sinne on ympätty applikaatioita, joista yksi on sanoitusten näyttäminen reaaliajassa… mutta tuossa on vielä vähän parannettavaa noin karaoketarkoituksessa.

Kuten viimeistään nyt kaikki tietävät: kaikki kappaleet eivät sovi kaikkien äänialalle, ja varsinkaan allekirjoittaneen baritoni ei sovellu noihin heviheebojen ujelluksiin, vaikkapa. Niin seuraava vaihe olisi tietystikin se, että noita biisejä saisi myöskin transponoitua.

Tämä on teknisesti varmasti aivan himputin simppeliä, jos siis ohjelmoida osaisi. Jonkun, jolla on taito hyppysissään, kannattaisi nyt tarttua tähän ja heti – miljonäärin ura olisi urkenemassa siinä kohtaa. Ei kestä kiittää, kunhan vain ryhdyt toimeen, nyt.

Toinen vinkki on sellaisen softapätkän duunaaminen, joka zappaa vokaalit, eli siis häivyttää lauluraidat originaalibiiseistä. Tämä ei käytännössä ole ihan yhtä helppoa kuin tuon transponoinnin järkkääminen, mutta edelleenkään ohjelmointipuolen ei luulisi olevan kovinkaan hankalaa sille joka tietää mitä tekee. Tervemenoa miljonääriksi silläkin vinkillä, hopi hop.

Mutta kun noita parannuksia saa varmaan hetken vielä odottaa, alkoi raksuttaa kallossa. Nurkissa kun sattuu lojumaan kaikenmoista rojua, niin kuin vaikkapa Alesiksen Vocal Zapper, joka siis tekee juurikin sitä mitä edellisessä kappaleessa selvensin.

Ja sitten pitäisi löytää joku masiina jolla voi kajota äänenkorkeuteen, ja mieleen tulee heti kolmekin – no, itse asiassa neljä, mutta se yksi on reenikämpillä – laitetta joilla ehkä voisi… Olikohan tuossa Korgin Kaoss Padissä moinen mahdollisuus? Sitten on tuo DigiTechin Vocal 300, jossa tosin on vähän jotain sähköhäikkää. Ja sitten Zoomin multiefektikitarapedaali, ynnä myöskin toinen pedaali, joka on siis siellä treeniksellä.

Eniveis, jollain noista kolmesta (neljästä) saisi ehken duunattua ulkoisen transponaattorin, ja siihen kun ymppäisi tuon vocalzapperin, niin siinähän tuo olisi, haha, eipä vähä. Sitten vain Spotify soimaan, sanat taululle, sopiva sävelkorkeus sekä vokaalien zappaus – ja menoksi!

Näin siis unelmatapauksessa. Olen aina ollut hirmu hyvä ideoimaan loistavia judansseja, mutta kun tässäkin vielä tulisi vastaan aika monta mutkaa. Lähdetään nyt vaikka siitä liikkeelle, että koneesta (tai äänikortista) pitäisi piuha vetää transponaattorin ja zapperin läpi mikseriin ja sieltä kaiuttimiin mikin kanssa. Hirveä piuhasavotta!

Ja sitten kuitenkin tulisi vastaan joku juttu jonka takia tuo transponointi ei toimikaan vaikka ensin niin kuvittelin, eikä oikeastaan zappauskaan ihan kybällä lauluja raakkaa, eikä spotifystä löydy juuri siihen biisiin, jota laulattaisi, sanoja kuitenkaan. Ja sitten vain itkettäisi että "Koko viikon m'olen noiden saakuran piuhojen kanssa pelannut kun ne on aina solmussa ja vempeleistä hakenut asetuksia ja mikään ei multa elämässä onnistu, byäähhähäää-ä!"

Että ohjelmoitsevat musiikista jotain tajuavat tyypit, tehkääpä itsestänne miljonäärejä – nopeammin saan ratkaisun tähän onkelmaan sitä kautta.

Ei kommentteja: