perjantai 23. maaliskuuta 2012

animas omnium fidelium defunctorum jne. jne.

Grimmster

Jonkun mielestä ehkä kirjoitan nyt (toisin kuin ikinä) asian vierestä, mutta koskapa

Lapin yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen pitää mahdollisena, että papiksi vihityn vanhoillislestadiolaisen Mari Leppäsen "erottaminen Jumalan valtakunnasta" on ihmisoikeusloukkaus

niin eikö samaa logiikkaa voitaisi soveltaa myös niihin tapauksiin, joissa ihmiset heiltä mitään kysymättä liitetään tämmöiseen "Jumalan valtakuntaan"? Minusta voitaisiin ihan hyvin.

Itseltäni ei ainakaan kovin paljon mielipiteitä tentattu siinä ennen kohtalokasta päänhuuhtelua. Tai mistä minä tiedän? Enhän edes vielä ymmärtänyt olevani erillinen entiteetti, joten olisi varmaan ollut hankala keskustella sen syvällisemmin eksistenssin olemuksesta...

Eikä heiltäkään, joilta telotaan vaikkapa esinahka irti, vissiin kauheasti kysellä että "Niin, sopiihan sinulle että kiduttelen tässä vähän, nk. 'sielusi'… tuota… ömm... eduksi, tai… Noh, näin vain on tapana tehdä… Että käykö päinsä tämmöinen käsittämättömän kivun aiheuttaminen?".

Ihmisoikeusrikkomuksia kaikki ymmärtämättömien initioinnit, eivätkä ollenkaan lievimmästä päästä. Synnittömänä heitän ensimmäisen kiven (järveen: kolme leipää tuli siinä komeasti plups plups plups).

Ei kommentteja: