keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Vaikutuksia

Hmm, hieman on kroppa häpsingillä; nyt alkaa olla ne hetket kun elimistössä ei enää nikotiinia löydy. Moinen epähäiriöinen tila on aiheuttanut unettomuutta – itselle epätyypilliseen tapaan niin päin, että heräilee parin tunnin unien jälkeen. Vaan eiköhän tilanne tuosta oikene.

Jotain ei-oraalista stimulanssia löytääkseni tsekkasin äkkiseltään, josko Spotifysta löytyisi jotain binauraalista – tai mieluummin isokroonista* – ääniaaltoaivoentrausta. Ja löytyyhän sieltä.

Näiden kohdalla saatetaan lispahtaa jossain määrin rajatieteiden pariin – mene ja tiedä –, mutta konsapa itsensä kehittäminen kaikin mahdollisin (ja mahdottomin) keinoin on jatkuvasti vireillä, niin mikseipä taajuuksienkin kanssa pelaaminen kävisi päinsä.

Tai subliminaaliset viestit, sellaisiakin tuolta löytyy. Ovat vain siitä ärsyttäviä, että niitä ei lainkan kuule taustahuminoiden (luonnonäänien ja sen semmoisten) alta – jolloin tietysti herää kysymys josko siellä mitään mahtaa edes olla. …Ja jos onkin, onko niistä mitään hyötyä.

No, ei voi tietää jos ei kokeile. Välttämättä ei sittenkään tiedä, mutta kuvitella voi. Ehkä tässä pätee vanha kunnon fordismi (tai sen muunnos): "Jos luulet sen toimivan, se toimii. Jos luulet että se ei toimi, se ei toimi. Molemmissa tapauksissa olet oikeassa."

Valinnanvaraa näyttäisi Spotifysta jokatap löytyvän vaikka mihin vaivaan ja kohennukseen, konservatiivisemmille löytyy ihan tavan hypnoosiakin** vainen, aiheesta jos kolmannestakin. Hakusanoina siis isochronic (joka siis toimii kaiuttimista paremmin kuin binaural, joka vaatii kuulokkeet), subliminal, neuro linguistic programming ja hypnosis, noin alkajaisiksi.

Tjaa-a, missähän mahtaa kulkea kollektiivinen mediaani näistä asioista. Veikkaan että kohtuullisen siivun kansanosista vie rehellinen "Bullshit!"-mielipide, mutta heillä ei useinkaan ole kauhiasti faktaa tueksensa – varmaan samaan hengenvetoon väittävät myös että "Mainokset eivät vaikuta millään lailla ostopäätöksiini"...

Itse pitää taas asiat selvittää kunnei kenkään kykene vakuuttavasti korvaa kallistamaan laitaan eli toiseen. Palataan asiaan määrättömän ajan kuluttua (toivottavasti hirmuisen paljon) fiksumpina.

---

*Näille sanoille ei taida olla minkäänmoista suomennosta olemassa: binaural beats ja isochronic tones.

**joskin viimeaikaisten kenttätutkimusten mukaan hypnotisoijien taso heittelee melko holtittomasti; nyrkkisäännöksi näin maallikon ehdotus: jos suggestioissa vilisee kieltolauseita tai muuten negatiivisesti virittyneitä sanoja, niiden teho on vähintäänkin kyseenalainen...

Ei kommentteja: