sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Miesten taajuusalue ≠ naisten

Huuto

Satuin ohimennen lukaisemaan jostain, että naisilla on parempi ääreisnäkö kuin miehillä – mikä siis karkeasti tarkoittaisi arkihavainnon putkinäköisistä miehistä neurologisesti todeksi.

Asiaa googlatessani törmäilin alkuun vain toisen käden väittämiin, mutta sitten satuin sivulle, jolla oli paljon muutakin mielenkiintoista miehen ja naisen neurologisista eroavuuksista – niin kuin vaikka se, että naisen viesteistä osa ei tule perille, koskapa miehet eivät kykene erottamaan käytettyjä sävyjä puheesta.

Siis ihan fyysisesti me reppanat olemme sikäli vajaita, että vaikka nainen omasta mielestään sanoo asiansa hyvin selvästi ja selkeästi, meiltä se menee täysin ohi. Vähän niin kuin peura ei tajua kohti tulevaa autoa ennen kuin se hiljentää siihen vauhtiin jota kyseinen laji itse käyttää.

No. Lukemattomia kertoja tuon kyseisen koodeksin puuttumisesta johtuen olen ollut tilanteessa, jossa toinen on sanonut jotain, viestinyt omasta mielestään hyvin selkeästi asiansa, ja minä olen tulkinnut sen juuri väärin päin. Kun tilanteen vihdoin – aivan liian myöhään – on tajunnut, on vahinko tapahtunut, ja monesti toisen sieluun osuneen tahattoman – mutta nimenomaan julman tahalliselta vaikuttavan – haavan muodossa.

Eli naiset: jos vähänkään tuntuu, että miehelle ei ole mennyt ihan perille asti se, minkä mielestäsi rautalangasta väänsit… Väännä oikeasti rautalangasta. Ei ole poloisella harmainta aavistusta siitä kirkuvasta vihjeestä, jonka kuitenkin jätit rivien väliin, kun ajattelit ettei kukaan voi olla niin pönttö ettei tätä osaisi hiffata.

Kokeile! Kertaa: "…Siis se mitä juuri sanoin, tarkoittaa että todella haluaisin sinun toimivan tällä tietyllä tavalla, ja tämä on minulle tärkeää…" ja katso miten valo syttyy siihen asti toljottaneissa silmissä: "Ai? Eli se mitä sä just sanoit tarkotti siis just päinvastaista, mutta nyt ymmärrän miten voit kuvitella sen olleen kovinkin selvä viesti…"

Oikeesti, aika useasti tuntuu että pitäisi olla ajatustenlukija – mikä johtuu tietysti vaan siitä että ei kerta kaikkiaan leikkaa. Kun vastaanotin ei poimi niin se ei poimi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet yltiöoptimistinen, jos kuvittelet miehen ymmätävän naisen viestinnän tarkoituksen rautalangasta vääntämällä. Ehdottamasi toimintamalli edellyttäisi mieheltä ensin kurssin suorittamista, aiheena: Kuinka tulkitsen naisen viestinnän tarkoitusta pedagogisin, dialektisin ja morfologisin keinoin.

Tuo taajusasia on erittäin tärkeä ja huomionarvoinen asiakokonaisuus, se vaan pitää tiedostaa ja sitten toivoa parasta.

kasbach kirjoitti...

Toisinaan tuntuu, että vain yltiöoptimisti pystyy pitämään itsensä järjissänsä...

Olen aina ollut sitä mieltä, että viestinnässä ylipäätäänkin vain 10% menee perille asti, ja siitä perille menneestä vain kymmenesosa ymmärretään oikein.

Mutta se, että sukupuolittain vielä puhutaan käytännössä eri kieltä, joskin samoilla sanoilla... Uuh.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, on se kyllä karseeta.