torstai 15. joulukuuta 2011

Koli koli (ja klomp klomp)

Kun ilmalämpöpumppu alkoi pitää melkoista kolinaa, oli aika vilkaista pellin alle:

IMG 1596 Melkoinen määrä umpijäätä! Tuossa kohtaa on jo osa sulatettuna. Erinäisiä kastelukannullisia kuumaa vettä tuli kaadeltua, mutta tuolla toisessa päässä piti vähän hillitä, siellä kun on piirilevy, joka oletettavasti ei nesteistä isommin perusta. Kuumailmapuhallin pitää vissiin tätä varten hommata, jos kerran jo parin viikon lievä pakkanen pistää vehkeen jumiin noinkin totaalisesti. Merkillistä, en muista moista glaseerausta edellisiltä talvilta.

Aiheesta ihan toiseen: milloinkahan mahtavat skiidut tulla taas muotiin? Olisi korkea aika. Hyvin olisivat hyödylliset sikälikin, että olivat täyskumisina (kai se kumia oli?) niin painavat, että ajaisivat nilkkapainojen virkaa. Niin olisi kansalla jäntevämmät jalat kun lonttostaisivat noilla päivät pitkät.

En onnistunut netistä löytämään ainuttakaan kuvaa, enkä kirjoituksiakaan juuri lain – kun tässä kohtaa nuorempi kansanosa on ihan että "häh, mitkä himputin skiidut". Mahtoivatko olla vain yhden talven villitys? Koulun käytävät täyttyivät sangen raskaista askelista, mutta sitten vaihtuivat skiidut kuukenkiin, ja niistä talvilenkkareihin.

Noista kaikista kuitenkin puuttui talvikenkien olennaisin olennaisuus, eli olematon liukuesteisyys. Parhaat liukuominaisuudet löytyivät buutseista, jollaisia en koskaan saanut (vaan lapikkaat, mikä ei tuntunut yhtään coolilta), ja toisaalta huopikkaista, joita taisin ainakin yhdet kuluttaa juurikin liukumalla kaikki mahdolliset ei-hiekotetut väylät.

Yhdellä tasolla olen noita aikoja saanut näillä peltotaipaileilla muistella: ovat nimittäin peilijäässä nämä pikkutiet, mistä johtuen kääntymiseen pitää varautua hiljentämällä nopeuteen jossa ei tarvitse jarruttaa pysähtyäkseen. Vähän hitaasti menee perille taas se, että talvi on tullut, ja jotain tars tehdä tiekuntien.

Ei kommentteja: