maanantai 19. syyskuuta 2011

Homo narraticus narkoosissa

Kun on tarpeeksi tekemistä, ei ehdi selostaa. Hirmu nopeasti tapahtuu se, että katoaa ylipäätään tarve olla pölöttämässä näkemyksiään ja kommelluksiaan ja mitä nyt milloinkin.

Varsinkin, jos ei alustallansa ole kokenut olevan mitään semmoista teemaa sitomassa aiheentynkiä yhteen, vaan on soperrellut kaikenlaisia juolahduksia vailla tolkun hiventä. Eihän siihen pääse enää kiinni millään, kun ei ole mitään mistä tarttua.

Ja yhtäältä semmoinen hortoilu ilman eteenpäin kulkevaa juonta ei oikein vetele; kyllähän sitä jotain pitäisi olla kasaamassa, eikä niinkään levittämässä hiekkaa ympäri laatikkoa.

Aihe. Aihe? Aie. Aaiee!

Siis, tuota. Niin, että aihealue pitäisi löytää? Joku semmoinen varmasti tavallaan siilaamalla löytyy, jos oikein laveasti haluaa katsoa, noita vanhoja jorinoita siis. Että on jo. Tai että.

Mutta että mikä se sitten on? Sellaista elämänturismiahan tämä on aina ollut. Jaapa jaapa. Kylläpä eipäpä.

Ei jaksa mistään eurokriiseistä, kun noita kriisejä nyt aina tulee ja menee. Eikä ylipäätään mistään ajankohtaisesta: kohta unhottuvat kuitenkin.

Ikuisuusaiheista sitten? Eiköpä niistä ole jo tarpeeksi kouhotettu?

Kertoilisiko arjen koukahduksista? On kai lukijoilla omakin elämä? Eikä tuo sankarin matka tunnu varsin hanakasti etenevän. Pitäisi ensin päättää mihin on menossa, kai. Onko tässä nyt toinen näytös menossa, vai vieläkö jumitetaan ensimmäisessä? Tai ehkä tämä on semmoinen episodielokuva. Josta on unohdettu heittää lattialle ne tylsät kohdat.

Marmatusta jostain epäkohdasta ehkenpä? Ei ole kyllä kovin rakentavaa semmoinen. Tottahan kansa kernaasti sellaista lueskelisi, mutta besserwisseröinti on vähän semmoista pompöösiä pelleilyä.

...Jollaisesta tulee hakematta mieleen toinen suosittu areena: motivointia ja vinkkejä. Haha! Meikäläiseltä? Siinä pitäisi kyllä muistaa laittaa hyvin tarkat vastuuvapauslausekkeet framille. Kasbachhan tunnetaan lähinnä "Älä hyvä ihminen tee näin!" -palstana.

No, jos jotain teemaa haetaan, niin tuo se varmaan olisi. Ei hyvänen päivää.

Ei kommentteja: