keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Pawned

Niin siinä kun yönkähmässä astahdin taas ulkosalle hengittelemään, tapahtuikin jotain poikkeuksellista. Kun yleensä noista kulkukissoista näen vain mustan viuhahduksen singahtamassa jonnekin autotallinperukoille, se viuhahtaja jäikin paikoilleen – melko lailla varautuneesti edelleen, ninq että "jos vielä seitsemän askelta tähän suuntaan otat, niin vähänkö hilpaisen haneen taas". Mutta ei singahtanut.

Ja hetkeä myöhemmin paikalle tepasteli sitten se maantiecamouflagekuosinen katti muina petoeläiminä, ja pasteeraili lähes metrin etäisyydeltä, yhtään kiirehtimättä, mahdollisia saalisotuksia pälyillen – mistä päätellen ei ollut sokea, vaikka ei ollutkaan huomaavinaan allekirjoittanutta.

Että ehkä toisten kolmen vuoden jälkeen jo uskaltavat kaikki hengailla tuossa pihassa yhtään sätkyilemättä. Katsovat vain, että tuossa on taas tuo tyyppi, joka luulee omistavansa nämä seudut, vaikka meillehän tämä kulmakunta kuuluu...

Otsikko on assosiaatio. Piti ihan googlata, että mitä tuo pawned oikeastaan tarkoittaa, kun assosioin sen sanan paw, eli tassu, kanssa. Kun siis, mitä kissa tekee jos sattuu diggaamaan ihmistoverista (tai siis, noin toiminnan voi [mahdollisesti väärin] tulkita)? Käpälöi.

Itse asiassa en nyt ihan heti muista onko tuolle anturoilla tönimiselle joku oma verbinsä suomeksi, ja ainakaan se ei englanniksi ole sitten pawnausta, vaikka kyseistä ilmausta kissavideoiden ihmemaassa viljelläänkin – mutta toisaalta, kissathan joka tapauksessa ownaavat meidät vähemmät olennot mennen tullen. Eli vahingossa, vaikkakin väärin perustein, ihan pätevän rubriikin tälle eri merkittävälle huomioryppäälle valkkasin. Kurnauskis.

2 kommenttia:

Oma tila ja ajatuksia kirjoitti...

Kun tulin eilen töistä, niin meidän pihalla oli kissojen tuijotuskilpa. Oma kisuni tuijotteli amberin väriset silmät tiukkoja lasersäteitä singoten jotain vierasta kollia kolmisen tuntia.

Kolli valtasi oikein rappuset, mistä oma kisu sai jonkun trauman ja meni puoleksi tunniksi auton alle tuijottelemaan. Jännite oli aivan valtaisa.

Kissat ovat qnkqja :¤

kasbach kirjoitti...

On ne kyllä semmosia – aina juonimassa jotain...