perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kuluttajansuojelusofta, silkkaa utopiaako?

Scribtv

On varmastikin teknisesti täysin mahdollista duunata sellainen koodinpätkä, jolla digiboksin tallenteista voi hyppiä mainosten yli – ihan skippaamalla, altistumatta hölinöille edes sitä vähää kuin nyt tuurilla yli hyppiessä – tai jopa jättää ne kokonaan tallentamatta.

Ohjelmissahan kulkee aikakoodi, joka katkeaa mainoskatkolla, korvaantuen ryppäällä lyhyempiä aikakoodeja. Jos boksi toimisi aikakoodien mukaan, ei haittaisi sekään, jos sattuisi niin kuin usein sattuu, että ohjelma alkaakin myöhemmin, ja päättyy mahdollisesti varatun aikaslotin ulkopuolella. Värkki alkaisi nauhottaa aikakoodin alusta, ja jatkaisi loppuun, pudottaen aivopesumateriaalin välistä pois.

Tuollaisen softapätkän voisi tehdä jälkikäteenkin, plugariksi. Se olisi kyllä hienoa! Vaan eipä moista varmaan ole kukaan edes harkinnut – tai jos onkin, ajatusta ei ole pidemmälle viety, koskapa elinkeinoelämä ei varsin tykkäisi. Ehkä EKsta joku kerkeästi säntäisi kertomaan, miten moinen sensuuriväline rajoittaisi sananvapautta?

Vai onko sellainen sofistikoituneempi luxusboksi, jolla voi jälkikäteen hygieenisesti jättää aistit altistumatta kulutussaasteeseen, olemassa? Kaupoissa eivät osanneet varmaksi sanoa kun edellistä lootaa olin hommaamassa. Mutu-pohjalta en viitsinyt sitten investoida laitteeseen, joka ehkä saattaisi niin tehdä; olisi kuitenkin ollut liian hyvää ollakseen totta sellainen.

Ei kommentteja: