lauantai 30. heinäkuuta 2011

Interluudi: autollani on asiaa

Universumi taas päätti käyttää autoani mediumina; sillä on jämptinä tendenssinä hajota (siis autolla, ei universumilla – jollei renun pellin alla sitten uinu musta aukko, mikä saattaa kyllä hyvinkin olla mahdollista) aina siinä vaiheessa kun henkilökohtainen talous näyttää tasoittuvan.

Ei mitään isompaa remppaa ole tiedossa, (kai), huoli pois, mutta jotain pientä taas vaihteeksi. Nimittäin mittaristoon ilmaantui disko. Öljynpaine-, -taso-, ja lämpöanturin valot rupesivat skitsoilemaan jotain. Luulen tietäväni mistä on kyse, mutta kelataanpa vähän taaksepäin.

Viikko pari sitten onnistui joku hasardijänis juoksemaan alle niin, että en ehtinyt tehdä yhtikäs mitään. Jalkaakin nostin kaasulta vasta sitten kun tilanne oli jo ohi.

Pari päivää myöhemmin huomasin etupuskurista irronneen jänönmittaisen palan. Ja eilen sitten alkoivat vilkkua varoitusvalot. Sikäli ihan hyvä, että alkoivat, koskapa öljytikku näytti vajaata – mitä en olisi tullut tarkistaneeksi.

Vilkunta ei kuitenkaan lakannut nesteen lisäyksen jälkeen.

Tuon satunnais-stroboilun alkamisen jälkeen panin merkille moottoritilan alla roikkuneen johdonpätkän – joka oletettavasti aiheutti tuon diskoilmiön. En jaksaisi taas mennä korjaamolle, joten ajattelin vain poimia tuon piuhanpätkän laahaamasta jahka kotiin pääsisin ja moottori olisi jäähtynyt – sitä kun piti kurotella juurikin moottoritilan läpi.

Tosin sitä ei enää ollut siellä siinä vaiheessa kun sitä rupesin syynäämään – jonnekin oli pudonnut matkalle. En tiedä mistä mihin sen pitäisi kulkea, mutta oletan ettei mitään krusiaalimpaa ödeemaa ole odotettavissa. Valot vain kirkuvat piuhan ottaessa maakosketusta. Tai siis, enää eivät rieku kun ei ole mitään, khem, maadoitusongelmaakaan.

Mutta tuo universumin mediavalinta: jostain syystä jotain jupinaa ilmaantuu aina nimenomaan talouden uhatessa tasapainottumisella. Jos vehiikkelistä ei inherenttiä potentiaalia löydy, otetaan käyttöön ulkoiset voimat: jänis, kettu, järjettömän korkeaksi jätetty salaojaputken päällinen tai huomiokykynsä äkkiä kadottanut kanssa-autoilija (tämä on tapahtunut kahdesti). Osa noista ex tempore -tyyppisistä vikaantumisista aiheuttaa uinuvia, salakavalia vikoja, joihin törmää vasta määräämättömän ajan kuluttua.

Mutta että mikä se varsinainen viesti on? Se, jota kovasti koitetaan takoa kalloon. "Älä hyvä ihminen tasapainota talouttasi; materiaalinen turvallisuus on siis tiätsä niin passé"? Vai jotain ihan muuta? Miksei sitä viestiä voi toimittaa vähän vähemmän turhauttavilla keinoilla? Sanoa vaikka ihan suoraan? En minä mikään autokuiskaaja ole, eikä se selvästikään ole ihmis-.

Ei kommentteja: