keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Aivokääpä

Piti sitten siirtyä taas tuolta yläkerrasta alemmas nukkumaan; asteita oli 28 kun kahden aikaan yöllä kuvittelin meneväni vällyihin. Tietenkin uni tuli uudella punkkaussijainnilla lopulta vasta puoli viideltä, koskapa asun väärillä leveyspiireillä. Syksyt ja keväät unirytmi toimii, kesät talvet ei.

Yletöntä kätevyyttä edustaa se, että kun tuossa loppukesällä päälle tulee uusi katto (jonka alla voi nukkua myös kesät), ilmaantui luottotilille katteen ylittävä yllärilasku – todennäköisesti juuri samalla hetkellä kun pankissa olin kuuntelemassa, että "älä sitten tässä välissä hommaa mitään maksuhäiriöitä", johon huolettomana totesin, nottei ole tapana ollut.

Odottelen jännityksellä soittopyyntöni pirahdusta. Siirsin tietystikin heti huomatessani tuolle ylittyneelle tilille pätäkkää, mutta kun en tiedä näkyykö se noin vuorokauden mittainen ylitys jossain vai ei, haluan varmuuden.

Olisi aika ikävää jos kattoremppa jäisi väliin siksi, että yksi bensalasku sattui roikkumaan jossain välitilassa viikkokaupalla. Monella tapaa ikävää; kai maar katontoimittajaa pitäisi sopimussakolla hyvitellä siinä tapauksessa, että laina karahtaisi kiville?

Harmi etten tiedä kaikkea kaikesta – joutuu sen tähden stressaamaan milloin mistäkin. Ja se vasta onkin harmillista, että viime aikoina on nuppi toiminut aivan holtittomasti.

Edellisiin teatteritreeneihin ilmaannuin tunteja etuajassa, vaikka olin aikataulun tarkistanut moneen kertaan. Siinä, kun ketään ei missään näkynyt, ressailin tovin josko harjoitukset olisi olleet jo aikaisemmin – niin kuin vielä viikkoa aiemmin olin merkinnyt.

Päälle päätteeksi rupesin vielä muistelemaan, josko olin jättänyt sinne kahvinkeittimen päälle. Ei mitään mielikuvaa sammuttamisesta, vaikka olin pannun kyllä huuhdellut. Liekkejä ei näkynyt missään, mikä helpotti oloa tooo.ooosi paljon.

Eilen sitten taas illalla pihalla käydessäni otin ja lukitsin itseni ulos. Eikä kauaa ole siitä, kun meinasin parkkiruudusta lähtiessä rysäyttää viereisen auton kylkeen, ilman mitään tolkkua.

Nyt on aivot niin käymistilassa ettei mitään rajaa. Pelottaa tämä arki ja sen lukemattomat haasteet.

---

[haamu klo 1344]: Huhhei, tätä tilinylitystä ei katsota maksuhäiriöksi (tämä ei muuten ole mikään rahankäyttövinkki – taloudesta täytyy pitää visusti huoli, huom.), joten homma saa rullata etieppäiten. Ja nyt saa taas hengittää, vissiin? Loppuisi vain tämä toilailu jo.

Ei kommentteja: