sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Vaalimista

Olen tällä kertaa peräti harkinnut äänestämistä. Voi olla että harkitsin jo viimeksikin, ja jätin silti väliin kokemuksen siitä, miltä tuntuu olla yksi miljoonista. Ehkä näin käy nytkin.

Joka tapauksessa, kahlailin vaalikoneet läpi. Näemmä Piraattipuolue tuntuu olevan lähimpänä ominta katsantokantaa. Samoin Muutos2011, joka siis haluaa koko parlamentaarisen koneiston uusiksi.

Noiden äänestäminen tietystikin on lähinnä protestiäänien antamista, koskapa eivät eduskuntaan asti pääse. Vaan tulisi kerrankin täytettyä "velvollisuutensa". Hyödytöntä, mutta ei kai tuosta haittaakaan mahtaisi olla.

Jos suurten puolueiden hegemoniaa saisi jollain järsittyä, jos järjestelmässä havahduttaisiin siihen, että se on rikki... Haihattelua? Kai systeemi joskus muuttuu, hitaasti mutta kuitenkin. Väistämättä.

Alla kuitenkin vielä LaDiDalla impromptusti manifestoimani näkemys äänestämisen relevanssista. Jello Biafra sanoisi asian ehkä vähän kulmikkaammin:

---

haamu 170411klo1144: Kävin sitten. Jännää oli ensmäistä kertaa ikinä käyttää valtaansa tuossa hartaassa kouluympäristössä... Tai ensmäistä ja ensmäistä, mutta ammoisia yläasteen oppilaskuntavaaleja ei vissiin lasketa.

Nyt voi ruveta pommittamaan omaa edustajaansa tiukoilla painostuslobbingeilla (vaikka ei hän perille asti kyllä pääse, lähimainkaan). Mutta kykenenkö säilyttämään vaalisalaisuuteni? Mitä jos joku vaikka kysyy ketä äänestin? Auh, painetta!

Ei kommentteja: