tiistai 8. maaliskuuta 2011

Jännää piittaamattomuutta

Tupakointi, nimittäin. Jokainen sauhuttelija hyvin tietää, että se ei ole hyväksi. Itsellänikin, vaikka juuri vastikään sain uniapneadiagnoosin, on tapana jättää huomiotta se, että hengitys vaikeutuu, ja sitä kautta – paitsi nukkuminen entisestään – myöskin laulaminen. Mutta kun laulelen tätä nykyä vain taustoja, ei niin paljon haittaa, että korkeammalta kailottaessa meinaa mennä taju. Tai että selällään nukkuessa meinaavat aivot hukkua – niin kuin käy joka tapauksessa.

Vaikka omia biisejä lauleskellessa ei enää millään pääse niin korkealle kuin pitäisi... Eipä niitä tsibaleita kukaan ole kuuntelemassa kun ei niitä livenä tule veivattua. Jos joskus, niin sitten.

Olin juuri viikon polttamatta. Syynä oli lähinnä se, että asustelin vanhempieni nurkissa, enkä halunnut heitä kuormittaa – mutsillehan aikanaan röökaamiseni oli "viimeinen naula arkkuunsa", ja kun ei kumpikaan enää ihan elämänsä kunnossa ole... Onpahan heillä yksi huoli vähemmän. Mitään intternettivillityksiähän eivät seuraa, joten en tätä kautta narahda.

Hassua. Aikuinen ihminen varoo polttamasta vanhempiensa nähden. Sen verran on viksuuntunut, että tietää nurkan takana ramppaamisen olevan kaikkea muuta kuin ovelaa...

Aloitin eilen kuitenkin, jälleen kerran, uudestaan – ihan muuten vain, vaikka fyysistä riippuvuutta ei enää ollut, ja mitään pakottavaa tarvetta siis. Niin kuin sitä olisi ollut edes viikko sitten lakkoa alotellessa. Tapapoltteluahan tämä.

Ensin tulin tilanneeksi brittein saarilta yrttitupakkaa, jossa ei siis ole nikotiinia (eikä kyllä muutakaan tupakkaan viittaavaa) – mutta niiden saapumisessahan menee ainakin viikko, joten kipaisin kaupassa. Oli muutakin asiaa kyllä.

Sauhuttelun motiivit ovat käteviä. Vuoden alussahan aloitin kuukausien tauon jälkeen ihan vaan tylsyyksissäni. Nyt jatkan kun on vähän ressiä ja kiirusta – enskari tulossa ja viimeiset säädöt suoritettavana. Kivasti voi pätkiä arjen rutiineja, henkevästi seisoskella ihan pihalla. Kaikki me kuollaan kuitenkin.

Ei kommentteja: