maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ei ulos, ei sisään

IMG 1292

Suojalumi ei ainakaan hermoja säästele. Toissapäivänä ei saanut autoa tallista irrottamatta tallinovea, ja kuten kuvan oikeasta ylälaidasta huomaamme, takaisin tullessa ei päässyt enää takaisin talliin.

Tuollainen liukuovi voi olla muuten ihan kätevä, mutta juurikin näillä keleillä pitäisi olla koko ajan petkel-lapio-yhdistelmällä raivoamassa seinänvierustalla.

Joten kun tiesin katolta romahtavan hetkellä millä hyvänsä tuommoisen reilumetrisen lumivallin, ajattelin että helpointa olisi ottaa koko ovi muutamaksi viikoksi poiesseen.

Helppous osoittautui tosin melko suhteelliseksi käsitteeksi. Onneksi tajusin ryhtyä hommaan viitisen tuntia ennen lähtöä – ovi oli nimittäin jumahtanut täysin paikalleen, eikä nostossa yhtään auttanut myöskään tiellä oleva räystäs. Kivasti oli kuristava lumi vielä jäätynyt siihen ympärille, niin että operaatiosta tuli tuommoinen kolmen tunnin souvi.

Hartiavoimat eivät ilman huolellista petkellapiointia tuottaneet minkäänlaista tulosta. Tunkilla nostaminen väänsi metallia. Jossain turhautumisen vaiheessa harkitsin pinoavani vaihtorenkaat ovea vasten ja yksinkertaisesti peruuttavani autoa sen verran ulos että ovi pingahtaisi paikaltaan – ehjänä eli ei.

Päädyin kuitenkin ihan perinteistunnollisesti ähertämään roudan pois tieltä samalla kun kampesin ovea kiskoiltaan. Saldona yksi rikottu lapio, naapurille kiitosvelkaa lainatusta sorkkaraudasta, erinäisiä mustelmia sekä yksi rikkoutunut rissa, joka ei toimine ihan kiitettävästi sitten joskus kun tuota takaisin yrittää laittaa. Mutta ehkä samalla vaivalla pistänkin kippioven tilalle?

Ja rikoinkohan minä sen toisenkin lapion? Sen suuntaista napsahdusta muistelen todistaneeni jossain kohtaa. Meinaan vaan että enkeleitä tekemälläkö tuon lumilinnakkeen oven edestä joutuu siirtämään...

Ei kommentteja: