keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Lyhintä reittiä


Oli siellä sittenkin pienoinen ylläri. Kuten armas Lukija elävästi muistaa, lähetin poskieni sisäpinnoista dna-näytteet analysoitavaksi esi-isieni reitin löytämiseksi.

Oletin tulleeni sieltä iänikuisesta Volgan mutkasta – eli käyneeni Altailla kääntymässä kolmannen muuttoaallon mukana* – niin kuin enin osa suomalaisista. Itse asiassa naamaani katsoessa olen ollut näkevinäni saamelaisia piirteitä – mikä on toki mahdollista, kun Genographic päättää vaellusaikataulunsa jonnekin 15000 vuoden päähän. Eli loppuaikana on saattanut vähän sekaantumista tapahtua.

Joka tapauksessa meikämannen reitti onkin tapahtunut toisen muuttoaallon mukana Keski-Euroopan kautta (– ensimmäinen aaltohan ei tullut tänne päinkään, vaan rykäisi suoraan Australiaan). Matkan varrella on tullut veisteltyä ylikurvikkaita venuksia ja töhrittyä Altamiran seinät. Neandertaleja ollaan katsottu sukupuuttoon näivettymässä – ja sen verran intiimiltä etäisyydeltä, että ainakin allekirjoittaneen kallosta ja korvalehdistä on löydettävissä geneettistä jälkeä.

Britanniassa on käyty kääntymässä jään vähän väistyessä, mutta sitten paettu Espanjaan odottelemaan jään vetäytymistä, ja sitten valuttu vähitellen Ruotsiin. Eli meikäläinen on sekä druidien että viikinkien sukua. Aika lesoa – jos nyt lesona sitten haluaa pitää ryövärien verenperintöä (sana "viikinki" tarkoitti nimenomaan "niitä paskiaisia jotka aina tulevat sotkemaan paikat" ...mikä selittääkin kätevästi myös kämppäni jatkuvan entropian... ja kompulsiivisen shoppailun myös... ja sen että kotona ei malta pysyä vaikka mihinkään ei mitään asiaa olisikaan...).

Luovutan näytteet tuolla netissä jatkotutkimuksille, jotta saadaan vähän lisää selvyyttä notta missä mentiin ja milloin. On tämä kuitenkin aika jännää.

Ihan elävästi voin nyt muistaa itseni nävertämässä uutta keihäänkärkeä, kun tuli edellinen tehtyä vähän liian innovatiivisesti. Kyllä harmitti kun keihäs kimposi peurasta maahan ja riista karkasi ärtyneesti vilkaistuaan kakeliin. Muut vaan nauroivat ja osoittelivat sormella – eivät ole koskaan ymmärtäneet Taidetta, juntit.
---
*Nyt heitin tuon reitin – ja exoduksen järjestysnumeron – niin muistinvaraisesti, että pientä korjaamisen varaa saattaa löytyä. Hävettää tämmöinen leväperäisyys.
---
Haamu 151210klo1547:
Mitä mä sanoin siinä ensmäisessä kirjoituksessa – ja mitä sanoo tämä taulukko?
Englannista ja Suomesta löytyy vastaavuuksia, mutta kaikkein parhaiten natsaa tämä: "Unknown origin"... Ulkoavaruudesta ollaan, ihan selvästi... Mitään muuta selitystä tuolle ei voi olla olemassa...

Ei kommentteja: