maanantai 13. joulukuuta 2010

Kanavasmurffailua

Kyllä on ihmisen elämä niin vaikeaksi taas tehty. Kun kyllästyin odottamaan ilmaiskanavien panttaamia sarjoja, hommasin Canal+:n, vaikka viimevuosituhantisesta kokemuksestani tiesin, että tarjonta on lopultakin varsin suppea.

Mutta sitten taputtelin itseäni päähän, kun huomasin että Dexterin viidennen (V) kauden jaksot alkoivat. Pari kautta välistä tietystikin puuttui (ja luonnollisestikin erinäisiä spoilereita tulee uudempia kausia seuratessa vastaan), mutta parempi tämä kuin ei mitään.

Hetikohta alkoi Jimillä kolmas (III) kausi, joten jouduin jatkuvasti muistelemaan jaksoja katsellessa, notta missäs nyt mentiinkään. Vaan aivojumppa on aina jees, eiks jeh.

Sitten Canaalin Hits-kanava vaihdettiin ykskaks Series-kanavaksi mogulien päätöksellä. Ihan hyvä, oikeastaan, kun ne leffat tulevat kuitenkin tuolta Firstiltäkin. Pornoa ei nyt kyllä tule enää mistään sitten, mutta toisaalta juonikuviot tulivat jo aika tutuiksi tuossa lyhyessäkin ajassa (ei niin, että olisin katsonut, nehän tulevat keskellä yötäkin ja kaikkea).

Jokunen päivä sitten huomasin, että Dexterin neloskausikin (IV) oli lähtenyt uusintakierrokselle, neljä jaksoa peräkanaa viikon välein. Harmi vain että huomasin tämän vasta kyseisen kauden viidennen jakson kohdalla. Nyt en enää yhtään tiedä missä mennään: törmäilen spoilereihin jatkuvasti, ja kolme kautta sekoittuvat muusiksi keskenään – mutta ei saa valittaa. Kiittää pitää standardikanavien ohjelmakartoittajia, kele.

Housestakaan en tiedä, olenko nähnyt edellistä kautta vai hyppäsinkö kyytiin "tulevaisuudessa" (eli kaudella joka näytetään tusinakanavilla joskus maailmanlopun jälkeen tuhannen edellisten kausien uusintakierroksen jälkeen).

Ja tämäkin vielä: hommasin lisäksi TVkaistan, eli tämän nettiin tallentavan hommelin, koskapa kyllästyin siihen, että digiboksiin ei lopultakaan voi luottaa. Luulet nauhoittaneesi jonkun ainutkertaisen jakson jostain sarjasta, ja sitten huomaat että kovikselta ei löydy mitään. Seuraavaa jaksoa katsot kuin seuraavaa kautta: mitä helvettiä tässä välissä on tapahtunut?

Kaista on muuten ihan kiva, mutta mainosten yli hyppiminen on vielä hankalampaa kuin boksilla. Mainokset pitäisi kieltää lailla!

Että vaikeaksi on elämä mennyt. Eivät tienneet sota-ajan lapset elämisen hankaluudesta mitään.

6 kommenttia:

asiakaspalvelu@tvkaista.fi kirjoitti...

Mikäs mainoksien yli hyppimisessä on hankalaa TVkaistalla?

Aikajanallahan on kuvakaappaus, josta voi tarkistaa mistä ohjelma jatkuu. Jos taas käytät VLC-mediasoitinta, voit käyttää pikanäppäimiä kelaukseen.

Lisätietoja ja ohjeita saa sähköpostitse asiakaspalvelu@tvkaista.fi -osoiteesta.

kasbach kirjoitti...

Kato, hei vaan Asiakaspalvelu.

Hankalaa on se, että... Piti ihan käydä kesken kirjoittamisen tarkistamassa... Kun siis... Pikanäppäimiä?

Käynpä uudestaan tarkistamassa, ja palaan sitten kertomaan mikä siinä oli ainakin tähän asti hankalaa...

kasbach kirjoitti...

Oukei, no niin, siis probleemi on lähinnä tuossa aikajanan... suhteellisuudessa. Jos klikkaat toistokohdasta sentin oikealle, ja huomaat olevasi liian pitkällä, klikatessasi sentin vasemmalle huomaat edelleen olevasi samassa kohdassa. Sijainnin liukuvat sen sijaan että pysyisivät absoluuttisesti paikoillaan.

Ja kelaaminen on myös hyvin suhteellista: jokaisella ffwd-klikkauksella pitäisi "nauhan" siirtyä 10 sekuntia eespäin, mutta kuusi peräkkäistä klikkausta ei kuitenkaan siirrä minuuttia, vaan sen 10 sekuntia.

Asiaa auttaa nyt hieman - juuri nyt vasta tajuamani - toistokohdan raahaaminen janalla, mutta tuo voisi olla vielä juohevampi kyllä.

VLC minulla on tuossa käytössä, kokoruututila, iMac ja Operassa itse palvelu auki (selaimella ei taida tässä kohtaa olla kyllä mitään merkitystä...). Ja 8megainen yhteys, joka tietystikin todellisuudessa on lähempänä kuutta...

kasbach kirjoitti...

Augh! Ja nyt se sen teki.

Ensin Jimin viimeisimpään Dexteriin tuli joku häikkä, ja sitten sitä ei saa enää auki. Kiva etten turhaan enää digiboksille jaksoa ottanut – kun kerran Kaistalla sen saatan huoletta katsoa... Kyllä tekniikka säästää hermoja.

kasbach kirjoitti...

Tämä näyttää menevän tweettailun puolelle, mutta tuo edellisen kommentin ongelma on sentään kierrettävissä – koskapa matskua voi katsoa puolessa tusinassa eri formaatissa, saatoin impata toisen samaresoluutioisen version koneelleni, ja katsoa jakson kuitenkin.

Semmoinen probleemi tuossa tosin on, että juurikin tuota 8mbps pro -versiota en voi katsoa streamina. Opera tai myöskään Firefox ei löydä plugaria sitä varten, vaikka kyseinen plugi on käsittääkseni juurikin VLC – jolla imapatun pätkän voi katsoa.

Eli jollekulle vähemmän koneita käyttäneelle saattaa tulla tenkkapoo vielä aika monessa operaatiossa vastaan...

Mutta jotta nyt ei väärää käsitystä jäisi, todetaan nyt Kaistan olevan sangen mellevä systeemi. Kaikkea viimeisen neljän(kö se nyt oli?) viikon sisään tullutta voi katsoa jälkikäteen, oli sen aiemmin ohjelmatiedoissa huomannut eli ei. Vielä kun saisi nuo maksukanavat jotenkin mukaan, niin voisi unohtaa digiboksin kokonaan.

kasbach kirjoitti...

Duh. Boksi kieltäytyi taas tallentamasta seuraavia neljää edellisen kauden Dexteriä. Saas nähdä milloin ne on mahdollista seuraavan kerran nähdä....