perjantai 12. marraskuuta 2010

"Multitouch"


Minkä tähden, Polar? Eikö kukaan teidän koekaniineista ole koskaan pitkällisen treenin jälkeen katsonut pulssimittaria ja antanut siihen asti niin terhakkaiden korvien valahtaa otsalle? Tiuskahtanut sitten nököhampaidensa välistä: "Pirkale, tää mittari taaskaan mitään päällä ollu!"?

Minkä tähden sitä yhtä ja samaa nappia pitää painaa kolme kertaa ennen kuin lukemat alkavat virrata muutenkin kuin livestriiminä? Laitehan on noin normisti tietynki kelloa näyttämässä [1], joten siitä pitää sitä isointa nappia niiden lähes hyödyttömien neljän muun hanikan keskeltä painaa.

Sitten löydät itsesi (kaikkien netissäkin vihaamasta) splash-ikkunasta, joka kertoo kivalla kuvalla, että "tämä tosiaan on pulssimittari!". Hajamielisempi kuntoilija alkaa tässä kohtaa jo rehkiä, mutta sitä ennen pitäisi [2] painaa uudestaan sitä samaa nappia – eikä mittaus ala sittenkään.

Ollaan nimittäin valikossa – jonka oletusvalintana sentään on "start", joten kun [3] vielä kerran painaa sitä yhtä ja samaa nappia, alkaa mittaus. Ja sitten vasta voi saada vähän jotain osviittaa treenin jälkeen että paljonko on kaloreita palellut ja mikä on keskimääräinen pulssi ollut, ja kuinka paljon on pumppaamo takonut kaikkein tiukimmassa irvistyksessä.

Mutta että kertapainallus ei riitä. Eikä varsinkaan semmoista ole, että ihan automaattisesti mittailisi koko ajan jos sattuu rintakehä olemaan vyötettynä.

Tämä malli nyt ei tietenkään mikään luksusversio ole, mutta ei se ole myöskään halvin, ja Polarin pitäisi käsittääkseni olla (jos ei nyt ihan kiistämättä paras, mene tiedä) ainakin markkinajohtaja, vaiko eikö?

Sekään ei ole kyllä ihan huippua, että aika ajoin kun vilkaisee näyttöä, huomaa olevansa kuollut. Tottahan moninainen punttiharjoittelu haastaa pulssimittaria – toisinaan saatetaan olla asennossa jossa lukemat ei ihan optimaalisesti tartu – mutta silti. Laite antaa tosiaan vain osviittaa, ei niinkään eksaktia infoa.

Mutta onneksi olen härpättimienhankkimishouru, joten en nojaa vain yhteen mittauslaitteeseen (enkä tosiaan vain omiin tuntemuksiin [kuka nyt niihin muka luottaakaan kolmannella vuosituhannella?]). Pitänee jossain välissä polkata noista iPhonen Appseista jottain...
---
...johon melkein liittyen: huomasin tuossa tuota kanikuvaa skannatessani, että tietsikalla (Apple, missä plug&play?) ei ole mitään käsitystä tuosta Epsonin skannerista. Edes Eppeliinin omassa ohjelmassa ei löydy kyseistä vimpainta. Joten downloadasin fööniin JotNot Pro -skannerin. 79 centtiä maksoi se, ja säästi sen verran hermoja, että taidan jatkossa(kin) käyttää Epsonia vain printterinä.

Ei kommentteja: