tiistai 9. marraskuuta 2010

Hanskoilla se hoituu

Pari päivää sitten uutisoitiin jostain myrkystä, joka imeytyy ihon läpi kassakuiteista. Missään vaiheessa ei pikaisten uutisrykäisyjen katsauksista meikäläisen tajuntaan tarttunut, mitä kyseinen aine tekee elimistöön päästyään – eikä sitä, että kyseistä ainetta on jo kassakuittien lisäksi ties missä materiaaleissa, ja saamme sitä ihan oraalisesti sisuksiimme päivittäin, tuttipulloista lähtien.

Suuresta tuntemattomuudesta siis pinkaisi tietoisuuteen irtoknoppi, jota toimittajat eivät ilmeisesti ehtineet seulomaan saati syventämään, ja seuraavana päivänä en sitten havainnut enää mitään mainintaa mediassa.

Kyseisestä bisfenolista satuin tuurilla törmäämään faktakeräymään tässä blogissa, jota ravintoaineintoiluni piiskaamana olen ihan vastikään ruvennut seuraamaan.

Ainetta siis on lykätty ties mihin tilpehööreihin, säilykepurkkeihin, juomapulloihin... ja nyt vasta havaitaan semmoinen pikku detalji, että kyseessä on ihon läpäisevä myrkky. Mitä tuosta aineesta lopulta siis tiedetään? Onko se vain otettu käyttöön kun on sattunut kätevästi olemaan käsillä? 

Bisfenoli sekoittaa mahdollisesti hormonitasapainoa, mikä ei ole ihan pikkuinen juttu – eikä tunnu aivan riittävältä toimenpiteeltä se, että kassatyöntekijöille suositellaan hanskoja. Jos olisin järkyttyvää sorttia, olisin varmaan purrut kynnet nauhoihin saakka jo. Vaan valitettavasti/onneksi olen jo tullut väsyneen tietoiseksi siitä, että ihmisiä, luontoa, mitä vain vaarannetaan tarpeettomasti niin pitkään kun se käy kaupaksi

, ja päätöksiä ylipäätään tehdään pers-edel-puuhun-metodilla, kuten biobensan suhteenkin saatamme vuodenvaihteessa totutella. Ei se luontoa säästä, vaan haaskaa, mutta kun nyt on päätetty niin näillä mennään.

Ei kommentteja: