torstai 14. lokakuuta 2010

Nastaa, jippoja

Uskottava se on: meikäläisen talvirenkaita ei ole tarkoitettu siviilien vaihdettaviksi. Niitä ei vain kerta kaikkiaan saa tähdättyä kohdilleen – vanteen suunnittelija on nimittäin päättänyt että näköyhteyttä pulttiin/reikiin ei ole eikä rengasta voi myöskään lepuuttaa akselin päässä sokkoetsinnän aikana.

Viime vuonnahan jouduin pitkällisen ähertämisen jälkeen luovuttamaan samalla lailla kuin nytkin, mutta kun rengasliikkeessä vaihdettiin suit sait ilman ongelmia, ajattelin etten vain ollut hiffannut jotain pikkujuttua. No, en oivaltanut sitä edelleenkään. Tunnen itseni aika tolloksi (mutta siihen olen saanut paljon koulutusta; ei tunnu missään pieni nolostelu).
Minulla tuppaa olemaan yksittäisiä pikkujuttuja, joita en vain kerta kaikkiaan saa tajuttua. Niin kuin vaikkapa bensa-asemalla. Rapiat parikymmentä vuotta sitten isoveli kortin saatuani näytti, miten bensaletkusta voi linksauttaa sen pienen hanikan niin, ettei tarvitse pitää pistoolista kiinni tankatessa. Sen jälkeen en ole onnistunut kertaakaan tempussa. Juuri tuo on juuri minulle mahdoton jippo.
Joten vien renkaat huomenna puoliltapäivin ihan ammattilaisen vaihdettavaksi. ...Joten lunta tulee sen jälkeen vasta ensi vuonna ainakin näillä leveysasteilla.

Ei kommentteja: