torstai 29. heinäkuuta 2010

Alituinen kotiinpaluu, ja listaatiota

Voisi ruveta pitämään tilastoa siitä, kuinka pitkälle kotiovesta kunakin päivänä kerkiää, ennen kuin muistaa jotakin unohtamaansa. Ehkä siinä selviäisi myöskin tsygologiset syyt sille, miksi joka kerta jotain pitää palata hakemaan.

Onneksi kyse ei ole tarkistusneuroosista, eikä useinkaan tarvitse autoa kääntää puolessa matkassa takaisin, mutta siltikin: miksi on ihmisellä olevinaan niin kiire, ettei ehdi eteisessä funtsia vielä hetken?

Vai auttaisiko sekään? Ehkä henkkohtaiset muistiavaimet sijaitsevat juurikin ratin takana, tai keskellä pihaa? Missä mitäkin mieleen juolahtaa, ja miksi?

Jokatap, olen vaihteeksi vähän koittanut totuttaa itseäni GTD*:hen, elikäs siihen, että kirjoitan heti päähän pälkähtäessä alas kaikki tekemistä vaativat hommelit. Voin sitten tarkistella listalta mitä milloinkin olisi paikallaan muistaa. Väittävät, että kuormittaa aivoja vähemmän tämmöinen, kun ei jatkuvasti ole naputtava tunne takaraivossa.

Vaan vielä pitäisi tuohonkin jaksaa vähän organiseeratummin paneutua, listoitamiseen. Ehkä se auttaisi tähänkin kotiinpaluuonkelmaan?
---
* getting things done, jos etTe vielä tuota tiennyt/-neet... Kaikkeenhan on nykyään olemassa metodi, eikä tämä ole ollenkaan uusimmasta päästä.

Ei kommentteja: