lauantai 5. kesäkuuta 2010

Siivoojan lapsista tulee suutarien lapsia

...jos suotTe kovasti ontuvan ilmauksen otsikoksi. En puhu nyt pelkästään siitä, että kengät jalassa ei todellakaan kuljeta sisällä, vaan...

Otetaan esimerkiksi vaikkapa Jatta-Elli Kuriton (joka, vaikka sattuukin olemaan anagrammi sanasta "allekirjoittanut", saattaa ihan hyvin olla aivan reaali-ihminenkin – ja siis ihan joku muu kuin mä [joka enkö olekaan IRL olemassakaan?] – älkääs yhtään hyppikö konkluusioihin siellä).

Jatta-Ellin äiti on koko ikänsä siivonnut – aimo viipaleen ajastaan työkseen, mutta Jatta-Ellin ihmetykseksi hän on tuntunut "tuovan töitä kotiinkin", eli hinkanneen, jynssänneen, tomuttaneen, imuroineen, tuulettaneen... uuvuttaa jo luetellakin noita kaikkia... jotenkin pakkomielteisen oloisesti (ajattelee suurpiirteisempi Jatta-Elli), kaikkia elonmerkkejä kumittaneen näkymättömiin myös vapaa-ajallaan. Vapaa-ehtoisesti! Älyvapaata.

Jatta-Ellin suutaroitumista ei vielä ihan kakarana ollut välttämättä havaittavissa. Saattoipa pikkuinen Jattis vieraisilla ollessaan kirvoittaa isäntäväestä aimo remakan syynäillessään nurkkia ja todetessaan: "Ohhoh, onpas täällä pölyä!" Naurunremakasta en ole ihan varma, mutta tiettävästi repliikki on aika lailla sanasta sanaan tuossa...

Pikku-Jattista ei paranisi päästää vieraisille nykyJattiksen himaan. Heti ovelta voisi helähtää äimistynyt huudahdus aiheesta, jonka saatatTe arvata.

Jatta-Ellin kirjoittaessa tätä (juu, hän kipaisi yhtäkkiä tähän kirjoittamaan) taustalla on kuultavissa pölynpyyhintärobotin hyörintä – kun sattui sellainen Honkkarissa eteen loikkaamaan (halvalla, lisäisi Sulo Vilén).

Robotti ei kyllä erityisen suoraviivaisesti pääse etenemään, koskapa romujensiirtelyrobottia ei vielä ole keksitty, saati tarpeellisten/-ttomien kamojen erottelulaitetta. Näin ollen suurehko neliömäärä on... hmm... katveessa.

Joka tapauksessa Roomba alkaa olla hankintalistalla – kun tuo RoboMoppi pitää tapanaan rakennella sinnessuntänne valtavia pölykoiria, jotka sitten kuitenkin pitää impata jälkikäteen. Oiskohan jossain halvalla? Ja kaupanpäällisiksi trukki sekä puskutraktori.

Ei kommentteja: