sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Linja-autossa matka katkeaa (mutta netissä ei ratkea)

Semmoinen olisi kätevä. Täällä huitsinnevadassa asuessa nimittäin. Että. (Kivasti nostan suspensea... enkä edelleenkään näemmä kerro mitä ajan takaa...) Eli:

Matkahuollon aikatauluhaustahan ei ole mitään hyötyä muille kuin yksityisetsiville – jotka yksinkertaisesti tykkäävät siitä, että kaikki tieto ei löydy samasta paikasta.

Jos vaikkapa haluaisin hurauttaa Turkuun tuolta parin kilometrin päästä, missä valtaväylä virtaa, olisi aivan hillittömän kätevää, jos voisin palveluun kirjoittaa vaikkapa oman osoitteeni, ja määränpään sitten suurpiirteisemmin tai tarkemmin, ja palvelu sitten hakisi lähimmän toimivan bussiyhteyden – milloin se kulkee, ja mistä löytyy pysäkki jolle tallata.

Tai vaihtoehtoisesti voisin napsauttaa kartasta kaksi paikkaa, ja humps olisi yhteys, tai mahdollisesti useampi, haettuna heti. Ei siis niin, että asiakkaan tarvitsisi tietää mitä reittiä mikäkin bussi kulkee, ja millä pysäkeillä suostuu pysähtymään – niin kuin nyt on asian laita.

Käytännössähän palvelun rakentaminen oletettavasti maksaisi jotain. Joten en ehdota tätä suoraan Matkahuollolle, joka parhaansa mukaan karsii yhteyksiä ja kustannuksia. Mutta aina voi unelmoida maailmasta, jossa palvelut toimivat niin kuin tarkoituksenmukaista on.

Ei kommentteja: