tiistai 15. kesäkuuta 2010

Blondaamme lahkeet (tai tuhoamme doppelgängerit)

Kotitalouspelleily jatkuu. Havaitsin jossain välissä omaavani kahdet samanlaiset shortsit, vai caprit, mistä minä voin tietää, tuollaiset puolisäärihousut. Ilmeisesti ovat olleet tosi jeessin näköiset kun on tuplat pitänyt hommata.

Eniveis, ajattelin sitten tehdä niihin vähän jotakin erottuvuutta, ja muistin elävästi kloriitin olevan kätevä – etenkin kun jonnimmoista kulahtaneisuutta on jo havaittavissa. Ensimmäiset kangasvalkaisut tein siihen aikaan viime vuosisadalla, kun "kivipestyt" farkut tulivat vastaan joka kadunkulmassa.

Nykyiset rispauskuosit on ihan dorkaa epästailausta, joten ajattelin palata tuonne kahekskeetluvulle ja nakata toiset lyhäreistä ämpäriin saamaan sellaiset kohtuullisen tasajakoiset blondaukset. Vaikka vähän jotain solmukikkailua tekikin mieli testailla, unohdin asian lutrauksen tullessa ajankohtaiseksi.

Ämpäriä ei tietenkään taloudesta löytynyt, kummallista. Joten kauppaan. Arvatkaa paljonko kaikenlaista oheistilpehööriä tuli raahattua kaupoista ulos metallista ämpäriä jahdatessa. Paljon. Jokatap, olennaista oli nimenomaan ämpärin metallisuus.

Nimittäin joskus vaalensin housuja muoviämpärissä, ja tuloksena oli yllätyksekseni pronssinruskeat (tai jotain) entiset tummansiniset. Ämpäri taisi olla punainen. Housuista tuli kyllä yllättävän tyylikkäät – tai originellit ainakin. Käyttelin taajaan. Ihmiset katsoivat ehkä toisenkin kerran.

Tuolla nyt lilluu siis täysin tuurilla veteen nakatut pökät. Suihkulämpöinen voda taitaa näin tarkemmin (tai ylipäätään) ajatellen olla vähän turhan viileätä, eikä sitä kloriittiakaan tullut mitenkään mittailtua – pluraus on ihan passeli annos, ajattelin (jos siis mitään ajattelin).

Ai niin! Muutaman päivän jouduin jarruttelemaan itseäni, kun taas vastoin tapojani tulin lukaisseeksi käyttöohjeet, joissa lukee jostain syystä: "Älä käytä farkkujen valkaisuun". Mitteekä ja minkätähen? Räjähtääkö ne? Tuleeko ämpäriin reikä kloriitin ja farkkujen yhteisvaikutuksella? Fissioko on seurauksena?

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin valkaisukäsittelyssä nyttenniin lilluvat housunpuolikkaat eivät ole farkut. Mutta puuvillaa kyllä, ja eikös farkut ole puuvillaa? Mikä tekee juuri farkuista sellaiset, että niitä ei voisi valkaista? Miksi tämä taloudenhoito on näin penteleen monimutkaista?

Ja nyt kun niistä toisista shortseista pesulappua vilkaisin, havaitsin niissä olevan juurikin sen ruksatun kolmion, jonka omaavat vaatteet eivät kloriittia purkin mukaan kestä. Hmm. Olisiko kannattanut vilkaista etukäteen? ...Toisaalta, kahdet samanlaiset kuteet onkin ihan turhat, eikös?

Jaapa. Jospas tässä pari tuntia odottelisi ja katsoisi mitä tapahtuu. Hommat hoituu, tai "hoituu".

...Lasagnen tässä juuri onnistuin jälleen kerran karsinogenoimaan omalla pettämättömällä "pannaan uuniin ja poistutaan" -metodillani. Ei vaan, melkein syötävältä tuo vielä näytti. Rohkea syö rok.

1 kommentti:

kasbach kirjoitti...

Eli vaalenivatko pögät? Ehkä vähän.
Syöpyivätkö puhki? Ei silminnähtävästi.
Opinko jotain? Aika labiilisti.
Oliko se lasagne syötävää? Niukin naukin.