perjantai 4. joulukuuta 2009

Lain kirjaimia

Tarttuikohan tajuntaani oikea tiedonmuru? Jostain ohivilahtavasta uutissyötteestä olin jokunen päivä sitten käsittävinäni, että Liedon pankkiryöstöstä epäiltyjä ei tuomittu, koska ryöstön suunnittelu ei ole laitonta. Mahtaako murhan suunnittelu olla? Ei niin että tuntisin vetoa moiseen, tulipahan vain mieleen.

Jos ottaisi projektiksi suunnitella ihan julkisesti jotain rikosta, mutta jättäisi krusiaaleimmat yksityiskohdat kertomatta, ja sitten onnistuneesti suorittaisi rikoksen... Tämä ei nyt ole sitten mikään vinkki julkisuutta haikaileville, mutta tähän aikaan yöstä, suden hetkellä, saattaa unideprivoitunut ihminen pallotella omituisia ja moraaliltaan häilyviä ajatuksia.

...niin sitten kun kaikki tietäisivät että tuohan sitä suunnitteli, voisi kokeilla että mitenkä pokka pitää: "Kyllähän minä tosiaan äänekkäästi suunnittelin juurikin tuota manööveriä, mutta eikös laissa sanota, että olen syytön kunnes toisin todistetaan? Eikö ole aivan yhtä mahdollista, että joku julkisuustempaustani – jota ihan vaan sormiharjoitelmana sommittelin – seurasi joku patologinen rikollinen, joka päätti tarttua toimeen?"

Tänä julkisuudenkipeänä aikana en kyllä ihmettelisi jos joku ottaisi tästä kirjoituksesta kimmokkeen – mutta onneksi näitä jorinoita ei lue kukaan (paitsi eettisesti valveutunut eliitti, joka ei konsaan sorru kataluuksiin).

2 kommenttia:

f.h. kirjoitti...

hee hee mä voisin ottaa tästä kimmokkeen. mutta en julkisuudenkivusta vaan missionani kaaoksen levittäminen eettisesti valveutuneen eliitin keskuuteen..

t: satunnainen vierailija

kasbach kirjoitti...

Hui. Elä säikyttele. Kaaos, tuo pelvoittava asiain tola – onneksi olen immuuni sille koskapa generoin alati hallitsematonta entropiaa ylt' ympäri...