maanantai 16. marraskuuta 2009

No go

Eilisen kirjoituksen alaviitteessä pohjustin itseään toteuttavaa ennustetta näillä sanoilla: "Ostin juuri uuden auton – ikivanhan sellaisen. Se voi hajota koska tahansa täydellisesti..."

Kun sitten iltasella tallustelin talliin laittamaan autoa lämpiämään, huomasin että toinen eturengas oli tyhjentynyt. Tämä oli vasta alkusoittoa, mutta kuvittelin hoitavani homman ihan zen-pohjalta.

Vaihdoin kesärenkaan posahtaneen tilalle, ja köröttelin hakemaan edellisestä vastaavanmerkkisestä kiesistä jääneet talvirenkaat.

Vaihdoin vain eturenkaat alkajaisiksi. Ajattelin, että käyn kaupassa välillä ja vaihdan sitten loput jos välttämättömäksi katsoisin.

Vaan autopa ei enää lähtenyt liikkeelle. Etujarrut olivat jumahtaneet päälle – ei mitään käsitystä miksi; varttia aiemmin olivat toimineet ihan moitteettomasti. Renkaita irti, kumivasaraa – ei muutosta. Nyt minulla on tallissa kaksi autoa, jotka eivät liiku. Toisesta kytkin hajalla, toisessa jarrut.

Odottelen tässä juuri virka-aikaa, jotta voin ruveta soittelemaan sinne sun tänne. Jospa tämä tästä jollain maagisella jipolla lutviutuu. Illalla oli kyllä aika vahvasti sellainen fatalistinen olo, että meikäläisen kohtalo on ruveta jalkamieheksi: viikon sisään on hajonnut kaksi autoa ilman mitään ennakkovaroitusta.

1 kommentti:

kasbach kirjoitti...

...vaan taas kulkee kärry – hamaan ikuisuuteen (kävisiköhän tämä uudesta itseään toteuttavasta ennustuksesta?).