keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Avautumista

Enpä olisi uskonut, että tämä päivä joskus koittaa: ihmiset todella päästetään kaupoille silloin kun heillä sattuu siihen olemaan aikaa.

...No, melkein voidaan pitää miten vain auki liikkeitä, mutta jokunen reunaehto on edelleen onnistuttu jättämään selkeyden sotkemiseksi:
yli 400 neliötä käsittävät kauppakaupat (olkoon tuo sana nyt erotuksena kioski- ja huoltamokaupoista) eivät saa olla auki lauantaisin iltakuudesta, eivätkä sunnuntai-illan yhdeksästä seuraavan aamun seitsemään.

lepytysuhripyhäpäivien aattoina kauppakaupat pitää sulkea puolilta päivin, paitsi uudenvuoden- ja vapun aattoina iltakuudelta

ja jos sattuu olemaan tuplauhrauspyhäpäivä, voivat alle 400 neliön kauppakaupat olla neljä tuntia auki aamukahdeksan ja iltakuuden välissä jälkimmäisenä pönötyspäivänä

ja yli 400 neliön kauppakaupoilla on vielä semmoinen rajoite, että sunnuntaisin saavat olla auki vain puolesta päivästä iltakuuteen – paitsi isänpäivästä jouluaattoon iltayhdeksään saakka.
"Juhlapäivinä" pidetään yhä kiinni siitä, että kioskit ja huoltamot saavat yksinoikeudella palvella loputonta asiakastungosta. Kysymys kuuluu: miksi?

Ei kommentteja: