torstai 1. lokakuuta 2009

Teeveeviihdettä Arkadianmäeltä

Eilinen oli sikäli merkkipaalu, että kun satuin avaamaan telkkarin kesken eduskunnan täysistunnon, katsoinkin yllättäin koko pätkän loppuun – tai melkein; kun kansakunnan uudeksi populistiksi ilmeisen hanakasti pyrkivä Oinonen aloitti viisiminuuttisensa, liukenin paikalta.

Siihen mennessä oli toki moni asianomainenkin jo suunnannut ulos istuntosalista, eikä kauaakaan kun toimittaja alkoi höpistä omiaan edustajien puheiden päälle ohjelma-ajan loppumisen kunniaksi.

Mutta siis ensimmäinen kerta kun oikeasti jaksoin kuunnella mitä edustajilla oli sanottavanaan. Vaikka argumentit kalskahtelivat tutunkuuloisin sävelin, en siltikään jättänyt edustajia höpisemään keskenään. Ei siellä pelkästään muisteltu miten muut olivat vallassa silloin kun virheet tehtiin...

Olenko vihdoin tullut aikuiseksi, vai oltiinko kerrankin jonkin todellisen äärellä? Kenties olemme vihdoin jonkin huikean kansallisen käännekohdan edessä? Ehkä maamme kääntyy ihan pian kohti todellista kansanvaltaa? Puoluejärjestelmä romutetaan! Kansalaiset saavat vihdoin äänestää asioista sen sijaan että vain käyvät kopissa antamassa muille valtuudet siihen? Huippua!

Hmm. Ehkä kuvittelen turhia, ja eilen tapahtuikin vain jokin napsahdus henkkohtaisessa ajukopassa... Kaikki jatkuu niin kuin aina ennenkin, ja äänestäminen on edelleenkin aivan turhaa touhua?

1 kommentti:

kasbach kirjoitti...

Kappas pentele – Oinosia on kaksi kappaletta, Lauri ja Pentti. Tämä yllämainittu persu oli Pentti...