keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Surrealistista tajunnanvirtaständuppia

Eilen ihmetystä herätti havainto, että otsalihakset olivat jostain syystä kipeytyneet. Ihan heti ei järjellistä syytä mieleen juolahtanut – mutta syy ei ollutkaan järjellinen, vaan kaikkea muuta – ja tilanne valkeni kun jatkoin edellisenä päivänä aloittamaani urakkaa.

Olin nimittäin törmännyt tuubissa koomikkoon Ross Noble, joka tuntuu vetävän juttunsa täysin hatusta. Olin siis edellisen illan viettänyt kulmia kurtistellen/kohotellen, Noblen täyttäessä aivoni käsittämättömillä assosiaatioilla, joista – yhdistettynä tyypin habitukseen – herää väkisin kysymys: "onko tämä hippi joissain aineissa?", mutta kyllä siinä taitaa jyllätä ihan vaan syntymähumala...

Ehdottomasti seuraamisen arvoisia syrjähdyksiä nuo ovat – kyseessä taitaa olla paras ständuppaaja, johon olen tähän mennessä törmännyt, ja olen aika monta aika mainiota jo ehtinyt bongata.

Noblessa on sekin hyvä puoli, että vaikka noin viisi eri showta onnistuin tuolta löytämään, en kertaakaan joutunut kuuntelemaan samaa vitsiä kahdesti – kun useimmat koomikot alkavat toistaa itseään heti toisessa löydetyssä klipissä. Itse asiassa eksyessäni sattuvasti nimetyn kiertueen, Randomistin, epävirallisemman tallenteen pakeille, havaitsin että kiertueen eri keikat saattavat sisältää täysin erilaiset aloitukset.

Noblella on ilmeinen lahja seurata kaikkia eteen tulevia herätteitä ja kehittää täysin absurdeja kaaria, joita hän sitten omalla logiikallaan seuraa detaljirikkaisiin sfääreihin – jos ei satu kesken kaiken lipsahtamaan johonkin ihan muuhun asiaan, palatakseen kesken jääneeseen kehitelmään joskus paljon myöhemmin.

Tässä Regents Parkissa heitetty keikka, joka on mukavasti ulkotiloissa noiden muiden keikkojen vastapainoksi:

...Jo toinen britti, jonka keikalle ehdottomasti täytyy joskus päästä. Mutta ei välttämättä eturiviin, Noblella kun on siitä tapana ilmeisesti aina valita joku tyyppi silmätikukseen – ei mitenkään pahantahtoisesti, mutta jos haluaisi ihan vaan olla ja istua, se ei välttämättä onnistu juuri Noblen yleisöksi tulleelta...

1 kommentti:

ruutu. kirjoitti...

Melko levottoman, mutta hauskan oloinen koomikko :). Ei ainakaan tunnu turvautuvan samoihin vitseihin ja tuttuihin rutiineihin.

Kookas.fi: Viihdeuutiset kootusti