keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Kansas taisteli


En sitten millään jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka vuodesta toiseen ostavat kierrätettyjä Beatlesmatskubokseja. "Mahtaakohan tässä läjässä olla se tajunnan räjäyttävä, kerta kerralta haastavampi Obladi oblada? Phuii, on se, tässäkin!" Itse kyllästyin noihin biiseihin jo ala-asteen musiikkitunneilla.

Joten tässä vaihtoehdoksi spotifylinkki niille, jotka eivät halua ihan valmiiksi pureksittua musiikkia: Kansas – Original Album Classics. Parinkymmenen vuoden kuuntelupaussin jälkeen matsku ei yllättäin kuulostakaan yhtään väsyneeltä, mikä jo sinällään on saavutus.

Kansaksella (-silla? Kansaalla?) oli hillittömän progeilunsa ja aaooärrähtävän melodiavainunsa lisäksi myös maailman hienoin logo ja makeimmat levynkannet. Ja southern-rockaavista juuristaan johtuen myös kaikkien musiikkityylien olennaisin elementti, eli hevi, on myös kivasti edustettuna. Ja maailman naurettavin hajoamisperuste: uskonnolliset erimielisyydet!

Tätä kaikkeahan te ette voi tietää – paitsi jos olette Kasbachia joskus ennenkin lukeneet –, koskapa Suomessa progen kulta-aikana kuunneltiin vain löysää brittiläistä matskua. Yritin äskettäin ihan huvikseni kuunnella jonkun Yes-kokoelman kuntotreenin ryydittimeksi, mutta pakko oli vaihtaa kesken kaiken Atlantin toiselle puolelle.
---
Hitsiläinen, Kansas (mikähän kokoonpano niillä nyt sitten mahtaakaan olla...) olisi peräti Saksankiertueella juurikin tässä kuun lopussa... mutta jos olen oikein ymmärtänyt: Status Quon lämppärinä! Voiko järjettömämpää settiä kukaan keksiä? Vähän niinq laittaisi Wigwamin lämppäröimään Peitsamoa.

Ei kommentteja: