sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Elävän kuvan alustoja

Olen miettinyt sen lyhärini laittamista nettiin, mutta runsaudenpula on jäädyttänyt tilanteen. Videotarjonta-alustoja alkaa olla nykyään aivan tolkuttomasti, ja esim. YouTubeen pätkä on liian pitkä.

On elämä lainaa vainen
kolmellatoista minuutillaan menee kolme minuuttia rajoituksen yli, joten dorkasti se pätkäistyisi juuri loppuratkaisun alla. Lisäisihän tuollainen tietysti kivasti suspensea, ja jälkimmäisen pätkän voisi kätevästi lisätä soittolista-ominaisuudella, kai.

Mutta koitin metsästellä jotain vaihtoehtoa. Kaksi eniten tapetilla ollutta on Vimeo ja Viddler, mutta vaihtoehtoja tosiaan on vaikka kuinka. Kaiken lisäksi jokaisessa palvelussa on kilometrien mittaiset ehdot, joita ei tietenkään jaksa kahlata läpi.

Eilen tuli mieleen, että onhan täällä Bloggerissakin videoklippimahdollisuus – mutta latausikkuna ei sitten vahingossakaan kerro edistymisestä mitään. Hyrrä pyörii ikuisesti – joten tässä aamulla pistin homman poikki.

Kokoahan tiedostolla riittää ihan kivasti, vaikka Final Cutissa kompressoinkin matskun softasta löytyvällä YouTube-suotimella. Lähemmäs 800 megaa kuitenkin – mikä myöskin aiheuttaa ongelmia noissa palveluissa. Ainakin parilla alustalla on 500 megan rajoitus – jos siis ilmaista versiota halajaa.

Yksi vaihtoehto olisi toki sekin, että kun minulla kerran on Flashin sisältävä Dreamweaver-paketti, niin laittaisin ihan oman sivun leffalle... mutta auttavalla html-koodaustaidolla se vaatisi ylimääräistä päänraapimista. Palvelintilaa olisi kyllä, mutta onko se sellaista joka tukisi nimenomaan videoliikennettä – olen tuonkin tietämiseen aivan liian kädetön.

Yhtäältä: Googlevideoissahan minulla on joku tili ollut jo vuosia... kuinkahan sen käyttö taas menikään? Ehkä joudun verkkoenskaria vielä lykkäämään siihen, että joskus valkenee jotain...

Ei kommentteja: