maanantai 22. kesäkuuta 2009

Miltä maistuu tikka masala?

Kauppaa samotessani huomasin uuden eineksen: tikka masala -kanasörsselin. Vaikka olenkin viime aikoina väistellyt einesten syöntiä, tartuin tähän syöttiin ja kannoin kotiin – onhan se niiden kebabjudanssikin ihan syötävää, ja lisäksi minulla on jonkin sortin heikkous intialaisiin safkoihin.

Kuten hyvin muistui mieleen, nämä pakkaukset on tehtaalla hitsattu kiinni niin, että niitä päällysmuoveja ei saa irti yhtenä kappaleena – ja jos on kuljetuksessa sattunut loota kääntymään ympäri, on sormet ennen urakan onnellistumista kastikkeessa.

Vihdoin, saatuani voimallisilla kirosanoilla avattua paketin, laitoin sen tiskipöydän reunalle odottelemaan mikroon pistämistä siksi aikaa että kurottelin talouspaperia sormien siistimiseksi.

Viuh vauh. "Noin, nyt on sormet taas kivasti möhnättömät!" iloitsin ja käännyin nostamaan lodjua – joka samaan aikaan osoittautui kiikkerästi sijoitetuksi ja kääntyi puolestaan (ilmeisesti riemusta lattiaa tömistettyäni) kohti lattiaa.

Nimenomaan kääntyi. Alassuin putosi laattiallen tokikin. Joten vastauksena otsikon kysymykseen: en tiedä.
---
[haamu 290609]: Nyt tiedän; mauttominta intialaista mitä olen koskaan syönyt / tulen koskaan syömään. Eipä tarvitse siihenkään enää rahaansa törsätä.

Ei kommentteja: