perjantai 22. toukokuuta 2009

Perkeleen arkipyhät

Pitkistä piuhoista puheenollen... Autossani on joku sähköhäikkä, jonka ansiosta valot eivät pala. Tämä ongelma on joskus aikaisemminkin käynyt kääntymässä, mutta silloin siitä on päässyt eroon parilla taikatempulla.

Nyt kuitenkin ongelma on tullut ilmeisen pysyvästi. Jossain pätkii, joten ajattelin sitten eilen lähteä vähän etuajassa, jos vaikka saisin ödeeman korjattua.

Vaan mitä hemmettiä? Ensimmäinen autosähköpulju oli viettämässä rokulia! Juuri sinä päivänä kun tarvitsisin apua – tännekin ajaessa oli noin 647 vastantulijaa vilkutellut "avuliaasti" valojaan (onneksi ei ollut tullut sinko mukaan, eikä muitakaan lisävarusteita...). Josko se toinen autosähkömesta löytyisi tuurilla toiselta puolelta kaupunkia?

Löytyihän se, yhtään etsimättä. Vaan arvaatteko mitä: sekin oli kiinni. Autosähköliikkeillä oli selkeästi joku salaliitto allekirjoittaneen piuhojen korjausta vastaan! Olipa niinkin, mutta salaliitto oli huomattavasti laajempi, kuten vähitellen vihdoin valkeni:

....Aaa? Onkos tänään sellainen päivä? Kappas pentelettä, olihan se: dagen som hela riket är stängt för ingen orsak. Förbannade! Onneksi olin etuajassa hengailemassa pari tuntia suljetussa kaupungissa ennen harjoituksia. Mitähän keksisi? Parkouria?

...Sanoiko joku siellä takarivissä jotain tuttujen moikkaamisesta? Että siinähän olisi ollut pari tuntia ihan sellaista kuulumistenvaihtamisaikaa? Kuulkaas nyt: olen melko varma, että sellainen spontaani toiminta vaatisi jonkinmoista sosiaalisen vaiston omaamista.

No, on tässä sellainen iloinen puoli, että ne autosähköliikkeet, joiden ripoja kävin turhaan riuhtomassa, ovat kiinni myös tänään kun nyt sattui tuommoinen pätevä syy keskelle viikkoa, taas.

Ei kommentteja: