torstai 26. maaliskuuta 2009

Jeesus sensuroi

Joukkoliikennepomoilla tuntuu olevan sellainen käsitys (via), että mielikuvitushahmojen tyrkyttäminen on ihan tervettä ja kaikinpuolin toivottavaa toimintaa, mutta moisen älyvapaan aivopesun kyseenalaistaminen vaatii aktiivista sensurointia. Näinhän se toimii, uskonto.

Ilmankos joukkoliikennettä (ihme)parannetaan vähentämällä vuoroja ja nostamalla lipunhintoja: toiminta on erään aavikolla hallusinoidun "herran" hallussa. "Patikoimalla Jeesuskin kulki".

Kohtapuoliin varmaan hankitaan lipuntarkastajiksi pappeja, jotka voivat kerätä kolehtia siinä sivussa. "Pummilla matkustit, tiedätkös että siitä joutuu helvettiin? Siellä sinua kidutetaan loputtomasti," sanoo tarkastajapappi ja poraa katseellaan syvälle sieluun.

Naurahtaa tämä matkustajain paimentaja sitten leppoisasti ja hälventää synnyttämänsä paniikin: "Noo, kuule, tule kirkkoon sunnuntaina niin pyyhitään synnit pois viuh vauh...". Seuraavaksi hän taikoo öylätin tyhjästä – "Siinä sulle Jeesuksenlihapihviä" – ja jatkaa aplodien saattelemana seuraavia kadotettuja piinaamaan. Yhteislauluun lietsoo koko bussin: joku kiva virsi raikaa ja kaikilla on tosi mukavaa – eivät malta jäädä pois kyydistä kun on niin henkistynyt olo.

2 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Kylläpä nyt on taas kirjoittajalla omnipotenssi huipussaan. Hieman asiallisuutta ja kunnioitusta toisten vakaumusta kohtaan, pyydän. "Sillä, joka todella tietää, ei ole mitään syytä huutaa" on joku minua viisaampi sanonut ja uskon, että se pätee tässäkin tapauksessa..

Olïver Kaïma kirjoitti...

Sanos muuta, Millan. Ihan samaa penään niiltä, jotka katsovat asiakseen esittää faabeleita faktoina päivästä ja vuodesta toiseen, ja tyrkyttävät niitä kenelle tahansa jolla sattuu silmät ja korvat olemaan...