maanantai 22. joulukuuta 2008

Valo voittaa (+ vertailutaulukko)

Kaiken vuodenaikaan (vuotavin valopiuhoin kuristusumpisolmuilla) sidotun masennuksen keskellä jäi melkein tajuamatta, että nythän on ohitettu vuoden pimein päivä – sitähän näihin aikoihin, ennen rannoillemme ryskännyttä riemuidiotismia, on juhlistettu.

Mahtavaa: aurinko nousee joka aamu aikaisemmin, ja menee mailleen joka päivä myöhemmin! Tämä pimeys ei olekaan ikuista (saan joka vuosi yllätyksekseni todeta, mutta odotellaas nyt muutama päivä: ehkä aurinko [Amen-Ra] ei enää nousekaan kolmantena päivänä kuolemastansta?).

Täytyy varmaan erikseen kirjoittaa kalenteriin, että seuraavan kerran kun eksessiivisesti alkaa ottaa aivoon ylitsehyökyvä järjenvastaisuus, on siinä kohtaa päivä taas pidempi kuin yö – ja vaikka kaikenlainen kuolemankulttiin liittyvä hösellys tungettu juuri tuota(kin) juhlaa sotkemaan, on valo noilla ajoin taas vallitseva olotila, ja keskiaikainen pimeys joutuu edes vähän väistymään.

Täältä vielä tämmöinen ajankohtaan istuva taulukko (via) ihan vaan siksi että on niin veitikkamainen olo (ah, enää 16 yötä siihen, että ollaan ohitettu loppiainen ja voidaan palata normaaliin maailmaan – voi prkl!: taulukon toinen laita menee tuonne näkymättömiin [klikkaamalla koko kuva näkkyypi, on tämä taas...]):

Ei kommentteja: