tiistai 23. joulukuuta 2008

Misantrooppien MökötysMarkkinat

...on avattu. "Avattu" on toki lievästi väärä sana kuvaamaan tilannetta, sillä tässä tapauksessa on kyse siitä, että vedetään verhot ikkunan eteen muutamaksi päiväksi, pistetään ovi niin moneen säppiin kuin mahdollista,

ja ainoa mitä todella avataan, on pullollinen (jos toinenkin) unohdusta (mitä en kyllä itse aio tehdä kun ei huvita näin vanhemmiten edes se) – sekä mahdollisesti ranteet (mutta tämä ei nyt ole mikään suositus, huom. En esimerkiksi itse aio vaivautua tuohonkaan ongelman"ratkaisu"metodiin...).

Yhdenlainen oksymoroni on myös tuo "misantrooppien markkinat" -ilmaus, koskapa misantrooppien markkinoille mahtuu tasan yksi ihminen kerrallaan. Ei oikein käy metrilaku kaupaksi, vaikka lohtusyömiselle tilausta olisikin.

Oksymoroni? Misantrooppi? Ottaako pattiin sivistyssanojen tiheä frekvenssi (sic! ["Argh!" {?}]) tässä postauksessa?

Niin pitääkin ottaa: misantrooppien markkinoilla tehdään pesäeroa rahvaaseen [= muut kuin itse] kaikin mahdollisin keinoin: hartiavoimin kaivetaan vallihautaa syvemmäksi norsunluutornin ympäriltä ja huudellaan hävyttömyyksiä metsään, jonka kaatumista (ROFL-efekti?) kukaan ei ole todistamassa...

Puhelin pitää muistaa tietystikin ottaa pois päältä – tai jos et satu olemaan radikaali misantrooppi, voit pitää puhelimen päällä, mutta jättää vastaamatta (jos nyt satut vielä olemaan niinkin kerkeästi puheväleissä ulkomaailmaan että joku todella soittaa [amatööri]...).

Ja jos joku toivottelee jotain tekstiviestillä, on hyvien misantrooppi-tapojen mukaista vastata (jos nyt ihan välttämättä haluaa vastata) mahdollisimman lyhyesti, eli: "Jep" tai "Just". Ilman isoa alkukirjainta, tietystikin; ei pidä antaa itsestään liian tarmokasta kuvaa. Siis näin:
"Aivan Ihanaa Joulua ja Järjettömän Antoisaa Uutta Vuotta, Sinä Maailman Paras Ihminen!"

"jep"
Mutta mitä voi misantrooppi tehdä näinä hammastenkiristysten aikoina? Pelata pasianssia? Telkkaria ei uskalla avata kun sen tietää mitä sieltä silmillensä saa.

Nyt minä tiedän! Blogata voi: koittaa pumpata edes vähän tekohenkeä tähän järkipuoleen törmäysnukkekuvaelmaan. Etsiskellä jotain järkeä tästä maailmasta jonka ratio tuntuisi olevan rikki... Sanan Voimalla Mieltä Muille!

?

Sanamagiaa? Loitsuamista? Eivätkös sanat ole kommunikoinnin välineitä? Yäh.

Eihän niitä juttuja tosin kukaan käy lukemassa (kun on lahjannypläys ja lanttuloorahoosianna kesken), paitsi enintään joku toinen misantrooppi angstinsa kuristamana – joku, joka ei tietenkään kommentoi mitään (paitsi weltschmertziään purkaakseen, ja siitähän ei juuri iloa pirskahtele...).

Tai sitten on se vaara, että joku jättää lootaan juuri ne sanat joita ei viime vuosina ole enää postilaatikostakaan tarvinnut juuri kaivella kun ei itsekään niitä jakele...

Mutta ehkä joku sattumalta paikalle eksynyt pahoittaa lukemastaan mielensä? No. Mä olen todella sori (huomasittehan intonaation?)

---

Vielä tämmöinen mihinkään liittymätön detalji: jouduin pitkäpiuhaisena uuslukutaidottomana pitkään arvuuttelemaan, mitä tämä emoticon on sanovinaan: <3 .

<3 ? Mikä ihmeen tissitonttu?

...Ihmekös tuo, kyseinen ilmaus kun ei muutenkaan kuulu misantroopin vokabulääriin.

Ei kommentteja: