tiistai 4. marraskuuta 2008

On renkaita pidellyt

Voi olla renkaanvaihto vaikeaa! Varsinkin jos on ostanut auton edellisenä keväänä.

Huomaa onneton vaihtaja ensin, että se erikoispultin – jollaisia yksi kappale löytyy joka renkaasta, kun ovat niin penteleen hienot että muuten ne pöllittäisiin heti kun liikennevaloihin pysähtyy – erikoisavainlisäke ei istu rengasavaimeen. On pienempi kanta siinä, eikä vaihtoehtoista väännintä tietenkään missään.

Joten – pari iltaa liukasteltua ja kaikenlaisia vääntövipstaakeja tuloksetta kokeiltua – pitää körötellä parikymmentä kilsaa hakemaan uusi rengasavain, landella kun ollaan. Sitten, kun peliaikaa on tunti jäljellä (olisi vähän muutakin tekemistä), vaihtamaan rengasta. Kesärengas irti, ja talvimallia tilalle.

Seuraavat puoli tuntia yrittää taikoa sitä ensimmäistä rengasta paikalleen. Joku riivattu on suunnitellut semmoiset vanteet, että vaihto onnistuu vain pitämällä rengasta ilmassa niillä käsillä joita ei ole – vaikka olenkin taikuutta opiskellut, niin levitaatio on vielä vähän haussa – kun niillä olemassaolevilla käsillä pitää onnistua tuurilla laittamaan pultit paikalleen. Täysin mahdotonta on tähtäillä kun mitään ei näe eikä vanteesta löydy mitään mitä tukisi mihinkään.

Joten totean, ettei aika riitä millään, ja hermoromahduskin on ihan tulossa. Laitan kesärenkaan takaisin – kesämallin saa ihan heittämällä kiinni – juuri vähän ennen kuin eskaloituisi kohtalokas raivokohtaus, jonka seurauksena olisi lommoinen auto, mahdollisesti rikottuja ikkunoita – uusi jatkovartinen rengasavain siinä käsillä.

Kuka pirkale noita suunnittelee? Ihan epäilemättä joku, joka ei ole koskaan manuaalisesti vaihtanut yhtään rengasta. Harkitsen tässä, josko veisin ihan alan liikeeseen (rengas-alan, huom.) – saavat siellä kiroilla uravalintaansa, ja veloittaa maagisen työn lisää.

Vai tekisinkö kuitenkin tuon uroteon – onhan se kiva, että elämässä kohtaa haasteita. Nyt olisi useampi tunti aikaa ennen kuin pitää lähteä. Vastaisi kymmentä zen-harjoitusta se, ja olisi paljon valaistuneempi ihminen. Hmm. Valaistuneisuus olisi ihan kiva olemassa, kun lehdistö parin päivän päästä tulee tekemään juttua tästä...
---
[haamu klo 1205]: Juu ei. Kokeilin vielä toistamiseen vaihtaa, mutta tehtävä ei ainakaan meikäläiseltä onstu, joten delegoin suosiolla alan ammattilaisille (rengas-alan! Miksi te ajattelette herkeämättä seksiä?). Vaan kun sesonkia eletään, saan ajella vielä torstaiaamuun saakka kieli oraalisentrisesti (jumankauta pornoilijat, koitan tässä vain kiertää kulunutta ilmaisua!) orientoituna. Kiva että ajot ajoittuvat ilta-aikaan enimmäkseen...

2 kommenttia:

Burana kirjoitti...

Alan ammattilaiset olisikin mieluisa näky pumppaamassa tunkkia ja vääntämässä rengasavainta- I´d buy that for a dollar ;)

kasbach kirjoitti...

Yhtäältä viihdyttävää olisi myös seurata, kun puistoista tutut "alan miehet" hoitaisivat homman. En minä siihen omaa autoani kyllä antaisi, mutta ajatuksen tasolla...