torstai 6. marraskuuta 2008

Autoilu, siinä hermo lepää

Kuten arvata saattaa, rengasliikeessä ei koettu minkäänmoista ongelmaa talvinakkien asentamisen suhteen, vaikka itse koin tehtävän täysin mahdottomaksi. Tyypillistä – olen olemattomien ongelmien kehittämisessä ennenkin osoittautunut sangen kekseliääksi.

Varsinkin tietokoneongelmissa tyypillinen vastaus on: "En ole koskaan tuollaisesta kuullutkaan." Toinen vakkari, jos satun ihan konkreettisesti apua hakemaan, mihin sorrun vain ehdottoman force majeuren pakottamana, kuuluu: "Kyllä se näyttäisi toimivan, vaikka en mitään vielä tehnytkään." Kiva tietää, että minulla tosiaan on semmoinen taikakosketus – myös tietotekniikan ulkopuolella.

Tilanne on siis se, että näiden kyseisten talvirenkaiden paikalleen laittaminen on ongelmatonta, paitsi silloin kun allekirjoittanut sitä yrittää. Tässä vallitsevat kvanttimekaniikan lait: lopputulos riippuu kokeen tekijästä [juu juu, ihan vähän oikaisin taas, mutta olenko minä ydinfyysikko? Ehkä olen, tietämättäni].

Vaan onpahan nastat alla – mikä lohduttaa kovasti sen suhteen, että kun tuolla autolla ei ongelmitta näemmä voi ajaa kuin vain sen aikaa että ehtii juuri jonkin aikaa hengittää vapaasti (jolloin pudotus on entistäkin tylympi – autoni on selvästikin opiskellut dramaturgiaa, se pentele):

eilen rupesin kuuntelemaan jarrutukseen ilmaantunutta sivuääntä ("kraah" – maallikkona veikkaan kulahtaneita jarrupaloja, mutta en ole myöskään normimekaniikan tuntija, vaikka autoissani onkin kaikki mahdolliset viat vuosien varrella olleet... tai niin minä aina luulen, ja totean jatkuvasti löytäväni uusia ulottuvuuksia),

ja tänään kun kävin – ihan vain huvikseni, kun sellainen mahdollisuus ryömimättä oli – auton alla, huomasin öljypohjan olevan huomattavasti öljyisempi kuin edellisellä kerralla... Tämä jatkis ei ihan heti taida päättyä, ja episodit tuntuvat aina jäävän kutkuttaviin cliffhangereihin.

2 kommenttia:

Rita kirjoitti...

"Talvinakit" - :D Repesin.

Olïver Kaïma kirjoitti...

Juu, on tässä naurussa ollut pitelemistä muutenkin...

Mahtaakohan tuo "talvinakit" olla joitain poikavuosien sisäpiirijuttuja, vai käytetäänkö kyseistä ilmaisua oman kuplani ulkopuolella? Tiedä tuosta.