torstai 28. elokuuta 2008

Verhojenripusteluopas (a-ö) poikamiehelle

Poikamies! Onko kämpässäsi ikkunoita? On? Mahtavaa, siitä a) pääsee päivänvalo sisään! b) Telkkarin katsomista häiritsee kylläkin? Ehkä pleikkarin räpläämistäkin haittaa? Katso kohta i).

Mitenkäs c) verhot? Olet nähnyt niitä roikkumassa d) ikkunoiden kieppeillä varmaan jos olet jossain joskus käynyt.

...Että on tarkemmin katsoessa semmoiset e) rullasysteemit joissain ikkunoissa edellisten asukkaiden jäljiltä? Voi f) vetäistä illalla alas ja g) aamulla ylös. No kiva; olet oivaltanut niiden olennaisimman funktion.

Ehkä sinulla on h) kaihtimet? Älä leveile sillä. Jos ne ovat lasin sisällä, on tapana silti c) laittaa verhot.

Pari klasia on muutaman vuoden ollut h) ilman rullinkeja eikä i) päiväpeittokaan oikein ajanut asiaa - ikävästi pääsee valo väärään aikaan sisään/ulos (tai päiväpeiton virkaa toimittaessa pimeys vallitsee liikaakin)? j) Lakanat siihen ripustettuina on vähän jotenkin pliisut tai jotain? Ainakin se joku gimuli jotain nipotti - eipä ole sitäkään näkynyt sittemmin? Kiinnittävät liikaa huomiota epäolennaisiin, ne. Eivät arvosta luovuutta.

Sellaisiin kohteisiin voi ripustaa perinteiset c) verhoverhot; siellä on sellaiset k) kiskot ylhäällä (ikkunan päällä, ei verhojen). Jotkut muuten laittavat verhoverhot vielä niiden rullaverhojen lisäksi... Ihan tosi! Dekoreeraajat.

Ota niistä l) purkamattomista muuttolaatikoista, joita mukanasi olet kuljettanut senkin seitsemässä luukussa, kangaspaloja, joille et ole käyttöä keksinyt. Äitisi on ne mukaan laittanut silloin joskus. Hommaa m) verhoklipsuja. Niitä ei välttämättä löydy lähikaupasta, vaan joudut menemään alan liikkeeseen (sisustusalan, huom.) tai typermarkettiin. Ei sinua kukaan tuijota vaikka oletkin ulalla siellä hyllymeressä. n) Kysyjällekään ei välttämättä naureta, ainakaan päin naamaa. Käsittääkseni "verhoklipsu" on ihan käyttis termi, mutta en ole kyllä tarkistanut. On se kohtuullisen lähellä eksaktia. Ehkä se on peräti alan slangia? (Älä o) brassaile sanastolla liikaa, jäät aika nopeasti p) kiinni siitä...)

q) Laita klipsut verhon toiseen päähän - tai jos haluat voimistella, voit r) laittaa klipsut kiskolle ja kiinnittää verhon satunnaisilla väleillä jälkikäteen. ...Ai, että mitenkö saisi ihan r) tarkoilla väleillä? No, s) ota ne klipsut pois sieltä kiskoilta ja s) laita yksi molempiin verhonpäihin (siis sinne ylälaitaan, ei sivulle).

t) Taita niin, että ne kulmat, joihin klipsut laitoit, koskettavat toisiaan - olet löytänyt keskikohdan! Siihen yksi. Taita taas, lisää klipsut (2 kpl), ja taita vielä kerran (ja lisää vielä 4 kpl klipsuja). Tadaa! Kahdenkymmenen paketista jää vielä pari ylimääräistä u) stoppareiksi sinne kiskon päihin, kun ehdat stopparit kuitenkin puuttuvat. Laita ne (verhot ripustettuasi, huom.) väärin päin kiskojen päihin, siis niin että... No, koita oivaltaa, ei niitä kovin monella tapaa sinne saa (ilman erityistyökaluja).

..Kyllä, t) kaksi verhoa per ikkuna - molempiin laitoihin (vasen ja oikea, ei väliä kummalta puolen lasia katsotaan) joskin tästä on variaatioita, mutta tiedätkös, sellaiset kapparatkaisut eivät auta kun pitää pimentää huone. Eivätkä valoverhot.

Jos verhossa on jotain kuviota, koita v) erottaa kumpi on yläpää, sillä väärin päin laitettuna homma alkaa ottaa ennen pitkää aivoon. Monesti alapäässä on pidempi taitos. Joskus ei.

Ripusta kiskoille, jolloin w) toteat verhojen olevan liian pitkät. Kiroile äänekkäästi - maailma on taas sinua vastaan. Tasaa hengitys. x) Kokeile toiseen ikkunaan. Edelleen liian pitkät? Toista samat manööverit y) toisilla verhoilla.

Vielä liian pitkät? Veikkaan, että z) ompelukonetta ei löydy. Ja jos löytyisi, niin menisi liian neitimäiseksi. Tee siis z) vale- elikäs "piilo"sauma yläpäähän. Taittele karkeasti, suunnilleen tasainen pätkä yläpäästä ja lykkää klipsut paikalleen.

Tämän jälkeen å) totea taitoksen olevan edelleen liian lyhyt. ä) Kokeile toista ikkunaa. Sama juttu? Ei auta muu kuin taitella uudelleen. Jossain vaiheessa, muutaman yrityksen jälkeen, varmaan huomaat ottaa jonkinmoisen ö) mitan ettei ripustelu jatku ikuisesti. Ai, olet insinööriopiskelija, ja hoitanut homman mitan avulla heti muutettuasi? Ihan on väritkin vielä sävy sävyyn? Hmph.

Ei kommentteja: