perjantai 22. elokuuta 2008

Uraani halkipoikkipinoon huis

Siis, en puhu urastani. Suuntaan vain mielenkiintonne Vaiheisen blogiin, jossa seurataan - toki monen muun asian ohessa - Olkiluodon kämmentelyä ja ongelmien lakaisemista maton alle.

Tämä linkki on olennainen varsinkin Turun Sanomien lukijoille, koska kyseinen lehti vaikenee parhaansa mukaan kaikesta viidenteen ydinvoimalaan liittyvästä. Tänään uutispimennon katkaisi "Nukkukaa rauhassa, kaikki on ihan jees poks" -tyyppinen juttu, mutta muuten ilmeisesti koetaan, että Eurajoki on riittävän kaukana, jos hamassa tulevaisuudessa valmistuva laitos jostain kumman syystä kosahtaa.
---
Energian tuottaminen ydinvoimalla on toki jo lähtökohtaisesti ongelmien lakaisemista maton alle. Mattona toimii kallio, ja sitä sukii pölyhuiskalla naiivi luottamus siihen että seuraavat sukupolvet (tai tämä nykyinen) eivät sodi itseään kivikaudelle ja lähde uteliaina otuksina, kaiken unohdettuaan, tonkimaan mitä niissä kallioluolissa mahtaa tuhansia vuosia puoliintua. Eikä ainakaan siinä sotimisen hurmassa kajota ydinvoimaloihin - vaikka oivia strategisia kohteita ovatkin.

Onneksi rauha ja hyvä tahto vallitsee kaikkialla. Sitä paitsi, millä neonvaloja poltetaan ilman ydinvoimaa? Millä tehostetaan turhakkeiden valmistamista? Tuulivoimalla? Mitä piiperrystä!

Ei kommentteja: