torstai 24. heinäkuuta 2008

Mentalismin oppitunti

MindHacksin sivulla törmäsin Keith Barryn opetusvideoon (jossa hän ei kyllä selitä mitään, vaan tekee niitä temppujaan) mentalismin saralta... No prkl, nyt en saa koodia kohdalleen enää millään kun tein tuon loppukaneetin. No, video on täällä.

Ja samassa jutussa mainittiin harmikseni Derren Brownin kirja Pure Effect, jonka olemassaolosta olen ollut autuaan tietämätön... Amazonissa hinta on 155 puntaa. Pentele, vähän liikaa.
---
[haamu250708]: Minulla on muuten teoria tuosta Barryn stuntista, jossa hän kaahaa silmät sidottuna mutkaista tietä. Tietenkään sillä ei ole mitään tekemistä vieressä istuvan silmien läpi näkemisen kanssa - pelkääjän reaktioista voi toki päätellä vähän missä mutkaa on tulossa, mutta muuten hän on vain draamaa tuomassa.

Se teoria: tokihan Barry on ajanut tuon saman reitin kymmeniä kertoja, ja samalla ohjelmoinut lihasmuistiin mitä missäkin tapahtuu (ja muu liikenne on eliminoitu), mutta se varsinainen veikkaus liittyy sokeille suunniteltuun näkövempeleeseen. Olen muistavinani, että on valmistettu tuntoaistiin perustuvia systeemejä, kutsutaan niitä nyt vaikka levyiksi, jotka kameran (siinä auton takana) antaman kuvan syötteistä muodostaa tuntoaistia stimuloivaa "kuvaa". Kyseinen levy on selässä kiinni, ja riittävällä treenillä sen antaman infon mukaan on mahdollista "nähdä" kinesteettisesti. Ehkä menen metsään, mutta tämä on minun veikkaukseni. Keksi itse parempi, jos osaat.

Ei kommentteja: